Yan Taşıma Ne Zaman Kullanmaya Başlanmalı?

Yan Taşıma Ne Zaman Kullanmaya Başlanmalı?

Henüz yürümeye başlamayan bebeklerin en büyük sorunların biri kucakta taşınmalarıdır. Bu durum annenin iki elini birden kullanmasına ve diğer işlerini yapmasına büyük ölçüde engel olur. Hem annelerin işlerini hafifletmek hem de bebeğin annesiyle ten teması halinde bulunarak daha huzurlu olmasını sağlamak amacıyla geliştirilen bebek taşıma ürünleri bu dönemde büyük fayda sağlamaktadır. 

Bebek taşıma aparatlarından biri olan ve birçok alternatifi bulunan bebek kanguru modelleri bebek taşımada yardımcınız olabilir. Siz gündelik işlerinizi yapmaya devam ederken bebek kanguru içerisindeki bebeğiniz kalp atışlarınızı duyarak kendini daha güvende ve huzurlu hisseder. Kanguru, bebeği taşımak için pratik bir yöntemdir ancak özellikle ilerleyen aylarda bebeğinizin kilosu artacağı için kanguru alırken omurga destekli ürünleri seçmek annede oluşabilecek bel ve sırt ağrılarının önüne geçecektir. 

Bebeğiniz için ideal taşıma yöntemlerinden bir diğeri olan bebek slingini, bebeğiniz doğduğu andan itibaren kullanabilirsiniz. Bebek sling yani bebeği vücuda bağlama insanlık tarihinde anneler tarafından kullanılan ve bilinen en eski yöntemdir. Yan taşıma olarak da bilinen sling ile vücudunuza bağladığınız bebeğiniz sizinle temas halinde olduğu için daha mutlu olur. Bebeğinizi doğal pozisyonunda taşımanıza imkan veren slinglerinizi seçerken terletmeyen ve hava alabilen bir kumaşının olmasına özen gösterin. Ayrıca düşme ihtimaline karşı da kaymayan bir kumaş olduğundan emin olun. İdeal emzirme pozisyonunu bulmanız konusunda da en büyük destekçiniz olan yan taşıma, bebeğiniz doğduğu andan itibaren kullanılmaya başlanmasında sakınca görülmeyen ve ilerleyen dönemler için de en ideal taşıma yöntemi olarak görülmektedir. 

Bebeğiniz için taşıma yardımcısı ürünler seçerken seçerken kullanım kolaylığına dikkat etmeniz gerekiyor. Bebeğiniz uyuduğunda onu rahatlıkla içerisinden çıkarıyor olmanız çok önemlidir. 

Yan taşıma modelimizi kategorimizden detaylı şekilde inceleyip satış noktalarımızdan sahip olabilirsiniz. 

Diğer Makaleler