Bebek Alt Değiştirme Örtülerinin Faydaları Nelerdir?

Bebek Alt Değiştirme Örtülerinin Faydaları Nelerdir?

Bebeğin günlük bakımının en önemli parçalarından biri altının değiştirilmesidir. Yeni doğan bebekler çok sık altlarını kirletirler. Bu sebeple bebeklerin altının ilk aylarda günde 7-12 kez değiştirilmesi gerekir çünkü altı temiz olmayan bebek huzursuz olabilir, ağlayabilir ve süt emmeyi reddedebilir. Bebeğinizin altını mümkün olduğunca kuru ve temiz tutmanız hem bebeğinizin hem de sizin huzurlu olmanızı sağlayacaktır. Unutmayın, karnı tok ve altı temiz bebekler mutludur.

Bebeklerin sindirim sistemleri bazen onlardan beklenmedik şekilde çalışır ve hiç olmayacak yerlerde kokulu sürprizlerle karşılaşabilirsiniz. Bu gibi durumlarda bebeğin altını bulunduğumuz mekanı ve koşulları düşünmeksizin değiştirmek zorunda kalırsınız. Bu gibi durumlarda işleri biraz daha kolaylaştırmak ve alt değiştirme işlemini hijyenik bir şekilde yapabilmek için alt değiştirme bezi imdadınıza yetişir. Eskiden alt açma bezi yerine bebek battaniyeleri kullanılırdı ancak şimdi tek kullanımlık alt açma bezleri annelerin evde ya da dışarıda fark etmeksizin bebeğinin altını güvenli ve hijyenik bir ortamda değiştirmesine olanak sağlıyor. 

Pratiktir

Kullan at özelliği ile hızlı ve pratik bir kullanımı vardır. Alt açma işleminden önce kolayca bebeğinizin altına serip işlem bittikten sonra toplayıp atabilirsiniz. Bu sayede ortalığın ve bebeğinizin üzerinin kirlenmesinin önüne geçersiniz. 

Her yerde hijyen

Alt değiştirme örtüleri her yerde bebeğinizin altını hijyenik bir şekilde değiştirebilirsiniz.Tek kullanımlık alt değiştirme bezleri tekrar tekrar kullanılmadığı için daha hijyeniktir. Her işlem öncesinde yenisini sererek bebeğinizi mikroplardan koruyabilirsiniz.Ancak bu ürünleri seçerken boyutlarına dikkat etmeniz faydalı olacaktır. Özellikle AVM ve restoranlarda yer alan alt değiştirme ünitelerinde küçük ebatlı örtüler ile zorlanabilirsiniz. Bu noktada  60*90 cm ebatlarında alt değiştirme örtüleri ideal seçim olacaktır.  Bu Örtüler AVM ya da restoranlardaki alt değiştirme ünitelerini kaplayarak işinizi kolaylaştıracaktır. 

Yer kaplamaz ve taşıma kolaylığı sağlar 

Anne olunca hayatta birçok şeyin değiştiği gibi çantaların içerikleri de değişiyor. Makyaj malzemelerinin yerini yedek zıbınlar, emzikler, biberonlar, bebek bezleri ıslak mendiller ve saymakla bitmek bilmeyen bir sürü bebek ürünü alıyor. Üstüne bir de bebeğinizin altını değiştirmek için kullanılan örtüler eklenince çantada başka şeylere yer kalmıyor. Bebeklerin hijyeni kadar annelerin de rahatının da göz önünde bulundurularak tasarlanan alt açma örtüleri ile annelerin yükü biraz olsun hafifliyor. 

Tuvalet eğitimi esnasında koruyucu olarak kullanılır 

Yatağının çarşafının altına sererek de tuvalet eğitimi dönemlerinde gece yaşanan kazaları en hasarsız şekilde atlatmış olursunuz. 

Kullan-at özellikli bebek alt değiştirme örtümüzü kategorimizden detaylı şekilde inceleyip satış noktalarımızdan sahip olabilirsiniz. 

Diğer Makaleler