Bebek Nasıl Kundaklanmalı?

Bebek Nasıl Kundaklanmalı?

Yeni doğan bebekler elleri serbest olduğunda özellikle uyku esnasında sıçrayarak, ellerini hareket ettirerek kendini uyandırır. Bu yenidoğan reflekslerinin bebeğin uykusunu bölmemesi için geliştirilen bebek kundaklama, çok eski zamanlardan beri annelerin sıklıkla kullandığı yöntemlerden biridir. Bize anneannelerimizden kalan bu yöntem bir dönem bebeklerin kalça ve bacaklarının çok sıkı sarılması nedeniyle oluşan kalça çıkığı problemi nedeniyle yasaklanmıştı. Yarım, yani alt kundak denilen yöntem ile bebeklerin kundaklanması tüm dünyada önerilen ve bebeklerin deliksiz uyuması için kullanılan bir yöntem haline geldi. Peki bebeğimizi nasıl kundaklamalıyız? 

Öncelikle seçtiğiniz örtüyü çapraz bir şekilde zemine serin. Örtünüzün üst ucunu üçgen şeklinde içe doğru katlayın. Bebeğinizi boynu battaniyenin ucuna gelecek ve başı açıkta kalacak şekilde battaniyenin üzerine yerleştirin. Bebeğinizin sağ kolunu gövdesine yapışık kalacak şekilde düzleştirin. Sonrasında kolu örtü içerisine yerleştirin ve sol koluna doğru içe doğru sokun. Alttaki ucu da bebeğinizin bacak arasından geçirdikten sonra sıkıştırın. Sonrasında sol kolu örtü içine alın ve kolu gövdesine yapışık şekilde katlayın. Bebeğiniz artık yarım kundaklı. 

Yarım kundak kalça ve bacakları çok sıkmadan bebeğinizin doğal pozisyonunda kalmasını sağlarken bebeğinizin gövde kısmının daha sıkı sarılması kundaklama işleminin püf noktasıdır.  

Kundaklama sayesinde bebeklerin daha rahat olduğu ve uykuya daha kolay geçtikleri gözlemlenmiştir ancak her bebek kundaklıyken mutlu olmayabilir. Bu sebeple bebeğinize kundaklama işlemini birkaç kere uygulayıp sevip sevmediğine karar verin.

Bebeğinizin rahatça uykuya dalmasına destek olacak kundak modellerimizi  kategorimizden detaylı şekilde inceleyip satış noktalarımızdan sahip olabilirsiniz. 

Diğer Makaleler