Bebeklerin Kulakları Nasıl Temizlenmeli?

Bebeklerin Kulakları Nasıl Temizlenmeli?

Bebeklerde kulak bakımı annelerin en hassas olması gereken konuların başında geliyor. Minik bebeğinizin kulakları da en az diğer bölgeleri kadar hassastır. Bebeklerde kulak yolu kısa ve narindir. Narin kulaklar narin bir bakıma ihtiyaç duyar. Yetişkinlerde olduğu gibi bebeklerde de kulak yolu, kulak kirini ve iltihabını kendiliğinden dışarı atar. Kulak kiri adı verilen birikintiler aslında kulağı dış etkenlerden koruyan bir salgıdır ancak dışarı atılan fazla kiri temizlemek gerekir.

Temizlik aşamaları

Bebeğinizin kulaklarını temizlerken nemli bir bezden faydalanabilirsiniz. Nemli bez ile bebeğin kulak kepçesi ve kulak arkalarını temizleyin. Silerken hassas davranın ve kirin yayılmamasına dikkat edin. Bir kulağın temizliğini bitirdikten sonra diğer kulağa geçin. Diğer kulağa geçmeden bezi iyice temizlediğinizden emin olun. Bezi temizlerken iyice sıkın ki bebeğinizin kulağına su kaçırarak herhangi bir iltihaplanmaya neden olmayın. 

Kulak kiri için kulak temizleme yöntemleri mevcut ama bunun en pratik ve kolay yolu kulak temizleme çubuğu kullanmaktan geçiyor. Bebekler için özel olarak üretilen bebek kulak çubuğu size oldukça yardımcı olur. Bebeğinizin kulak temizliğinde de tercih ettiğiniz ürünlerde çok dikkatli olmanız gerekiyor. Yüzde yüz pamuktan üretilmiş ve bebeğin kulak yapısına uygun ürünler tercih etmenizde fayda var. Bebeğin kulak kanalına girmeyen ve kulak kanalına zarar vermeyen özel emniyetli çubuklar bebeğinizin hassas kulakları için doğru tercih olacaktır. 

Bebeğinizin kulağı çok kirliyse ve bir uzman müdahalesi gerekiyorsa kulak kiri temizleme konusunda doktora başvurmalısınız.

Bebek kulak temizleme ürünlerini kategorimizden detaylı şekilde inceleyip satış noktalarımızdan sahip olabilirsiniz. 

Diğer Makaleler