Meyve Emziği Ne Zaman Kullanılır?

Meyve Emziği Ne Zaman Kullanılır?

Anne sütünden sonra ek gıdaya geçiş ile birlikte hem anne hem bebek için yeni bir dönem başlıyor. Yeni tatlarla tanıştığı bu dönemde bebeğinizi bazen ekşi bazen çok tatlı deneyimler bekliyor. Hal böyle olunca bebeğin beslenmesinde önemli bir rol oynayan vitamin deposu meyve ve sebzeler bebeğinizin beslenme programında yerini alıyor.  Pek çok çocuk doktoru ek gıdaya ilk geçişte kalorili ama besin kaynağı açısından çok zengin olmayan geleneksel muhallebiler yerine meyve püresini öneriyor. Yetişkinlerde olduğu gibi bebeklerin beslenmesinde de çok önemli olan sebze ve meyveler, katı besinler oldukları için bebeklere püre halinde verilmelidir. Çünkü püre haline getirilen besinler bebekler tarafından daha rahat tüketilirken boğulma ya da öğürme gibi riskleri ortadan kaldırır. 

Bebeğiniz kaşıkla yeme yaşına gelene kadar sebze ve meyveyle tanışmasını sağlayan meyve fileleri ile hem annelerin hem de bebeklerin işi kolaylaşır. Meyve süzgeci özellikle henüz azı dişleri çıkmayan bebeklerin meyveleri püre halinde tüketilmesi açısından oldukça önemli ve pratiktir. 6 ay ve üzeri bebeklerin kullanımı için uygun olan meyve süzgeçleri delikli yapıları sayesinde içine konulan meyve ve sebzelerin bebeğiniz tarafından kolayca emilmesine yardımcı olur. Ayrıca bebeğinizin kendi kendine beslenmeyi öğrenmesine destek olur. Ek gıdaya geçiş dönemi ile bebeklerin diş çıkarma dönemleri paralel gittiği için aynı zamanda muhteşem bir diş kaşıyıcı da sahip oluyorsunuz. Meyve filesi ya da meyve emziği olarak adlandırılan ürünler sayesinde katı formdaki sebze ve meyveler bebeklerler ile daha güvenli bir şekilde buluşuyor. 

Peki meyve süzgeci alırken nelere dikkat edilmeli? 

● Öncelikle ürünün bebeğinizin eline tam oturmasına ve kopça, menteşe gibi bebek için tehlike oluşturabilecek parçalar içermemesine dikkat etmelisiniz. Bu tarz ürünler gözünüzü üzerinden kaçırdığınız bir anda bebeğiniz için büyük tehlikelere sebebiyet verebilir.
● Sebze meyve emziği seçiminde ürünün polipropülen (PP) malzeme ve süzgeç kısmının ise file ya da silikon malzemeden  üretilmiş olmasına özen gösterin. Bu malzemeler mikrop ve bakterilerin süzgeç üzerinde birikmesini engeller. Ayrıca daha çabuk temizlenip hijyenik bir hale dönüşmesini sağlar. Böylece meyve tüketiminde herhangi bir problemle karşılaşmamış olursunuz.
● Dişleri olsa dahi yemek istemeyen bebeklerin meyve filesi sayesinde meyveleri tükettiği de ispatlanmıştır. 

Meyve sebze filesini kategorimizden detaylı şekilde inceleyip satış noktalarımızdan sahip olabilirsiniz. 

Diğer Makaleler