Yan taşıma Emzirmek İçin Kullanılabilir Mi?

Yan taşıma Emzirmek İçin Kullanılabilir Mi?

Yeni doğan bebeğiniz, sizden ayrı bir varlık olduğunun farkında olmaz. Dolayısıyla sürekli sizinle temas etmek ister ve işler istediği gibi gitmediğinde huzursuz olur. Bu onu mutsuz ettiği gibi sizin de hareketlerinizi kısıtlar. Bu noktada annelerin en büyük hatası ‘’kucağa alışır’’ düşüncesiyle bebeğiyle yeteri kadar temas etmemesidir. Halbuki yeni doğan bir bebeğin tek istediği güvende hissetmektir. 

Bebeğinizin kendini güvende hissedip huzurlu bir şekilde büyüyebilmesi için geliştirilen pek çok bebek taşıma yöntemleri bulunuyor. Bebekleri içerisinde taşıyabildiğiniz bebeğin vücudunu ergonomik bir şekilde destekleyerek ona sizin kucağındaymış hissini yaratan ana kucağı bebeğin güven isteğini karşılamak için tasarlanan ürünlerin başında geliyor. Oto koltuğu olarak da kullanılan ana kucağı ile bebeğinizi seyahat ederken zorlanmadan taşıyabilirsiniz. Bir diğer ürün ise bebek kangurusudur. Bebek kanguru modelleri hem anneler hem be babalar tarafından çok sık tercih edilen bir bebek taşıma yöntemi. Kanguru sizinle temasta bulunan bebeğinizin mutlu bir şekilde uyumasını sağlarken annenin iki elini de rahatlıkla kullanabilmesine imkan verir. Bebek taşıma ve bebeğin anneyle temasta kalması konularının önem kazandığı bu dönemlerde çok eski bir yöntem olarak rafa kaldırılan bebeği vücuda bağlama stili tekrar gündeme geldi. Geleneksel taşımayı modern hayatla birleştiren ve yan taşıma olarak adlandırılan oldukça basit görünümlü bu yöntemin hem anne hem de bebek için faydaları saymakla bitmiyor.

Yan taşıma sayesinde bebeğinizle ten teması kurabilir ve ona kendini daha güvende hissettirebilirsiniz. Elleri serbest olan anneler de bebeği kucağındayken bile rahatlıkla gündelik işlerini yapabilir. Annenin hayatını kolaylaştıran yan taşıma emzirmek için de ideal bir ortam oluşturur. Yan taşıma sayesinde emzirme yastığı ve emzirme örtüsüne gerek duymaksızın bebeğinizi her yerde özgürce besleme duygusunu tadabilirsiniz. Bebeğinizi farklı şekillerde taşıma imkanı veren yan taşıma ile bebeğiniz ve sizin için en uygun pozisyonu bulmak ise size kalmış. 

Yan taşıma modelimizi kategorimizden detaylı şekilde inceleyip satış noktalarımızdan sahip olabilirsiniz. 

Diğer Makaleler