Bebek alıştırma külotlarının özellikleri nelerdir?

Bebek alıştırma külotlarının özellikleri nelerdir?

Ek gıdaya başladı, dişi çıktı, emeklemeye başladı, ilk adımlarını attı, ilk sözcüğünü söyledi derken sıra geldi tuvalet eğitimine. Bebeğiniz artık kendi derdini anlatabilecek duruma geldiyse tuvalet eğitimi için de kolları sıvamanın zamanı geldi demektir. Bebeklerde tuvalet eğitimi hem aileler hem de minikler için zorlu bir süreç. Bu dönemde bebeğinize karşı oldukça sakin ve sabırlı, küçük kazalara karşı da hazırlıklı olmalısınız. Gönül ister ki zamanı geldiğinde bebeğimiz tuvaletini kendiliğinden söyleyerek bezini çıkarsın ancak süreç o şekilde işlemiyor. Bu süreci daha kolay atlatmanız için üretilen lazımlık, tuvalet aparatları her ne kadar etkili olsa da tuvalet eğitimine alıştırma külodu ile bir başlangıç yapmak hem bebeğiniz hem de sizin için iyi olacaktır.  Alıştırma külotları son yıllarda hayatımıza giren ancak tuvalet eğitimi konusunda son derece etkili ve destekleyici ürünlerden biri. Bebeklerin tuvalet eğitimini kolaylaştıran bu külotlar, normal külot gibi giydirildiği ve sıvıyı tam olarak içine çekmeyerek bebeğinize ıslaklık hissini verdiği için bebeğinize tuvaletinin geldiğini söylemeyi ve dolayısıyla da altına değil tuvalete yapmayı öğretir. Ancak bebeğiniz için aldığınız her ürün için gösterdiğiniz hassasiyet ve titizliği bu külotları satın alırken de göstermelisiniz.  

Öncelikle bebeğinizin hassas cildinize uyum sağlaması, herhangi bir yan etki ve kızarıklık yapmaması için bebek alıştırma külotlarınızın iç bölümünün pamuklu yapıda olmasına özen gösterin. Pamuklu yapıdaki alıştırma külotları bebeğinizin hassas cildine herhangi bir yan etki yapmaz ya da genital bölgesinde kızarıklıklar oluşturmaz. 

Alıştırma külodunun terletmeyen ve nefes alabilen malzemeden üretilmiş olmasına dikkat etmelisiniz zira bebeğiniz tüm gün üzerinde bu külodu taşıyacak. 

Bu ürünü seçerken bel ve lastiklerine de dikkat etmeniz gerekiyor. Piyasadaki bazı ürünlerin lastikleri çiş kaçırmasın diye çok sıkı oluyor. Bu gibi ürünler bebeğinizin bacaklarını sıkarak canını acıtır. Durum böyle olunca da bebeğiniz bu külotları giymek istemeyebilir ve tuvalet eğitim süreci can sıkıcı bir hal almaya başlar. Bu ürünlerden kaçının. 

Bütçenizi zorlamamak istiyorsanız bebeğinize tuvalet eğitimi verirken ev içerisinde daha rahat kullanabileceğiniz bir ürün olarak yıkanabilir alıştırma külodu kullanabilirsiniz. Yıkanabilir alıştırma külotları birçok defa kullanılabilme özelliği nedeniyle ekonomik bir tercihtir. 

Tuvalet eğitiminin bir numaralı destekçisi Alıştırma Külodumuzu kategorimizden detaylı şekilde inceleyip satış noktalarımızdan sahip olabilirsiniz. 

Diğer Makaleler