Bebek Kulak Çubuğunun Yapısı Nasıl Olmalı?

Bebek Kulak Çubuğunun Yapısı Nasıl Olmalı?

Bebeklerde kulak temizliği en dikkat gerektiren durumlar arasında geliyor. Yetişkinler gibi bebekler de kulak temizliğine ihtiyaç duyar. Kulak kiri, düzenli olarak temizlenmediğinde kulak içinde birikip iltihaplanmalara ve hatta işitme kaybına dahi yol açabilir. Bu yüzden bebek bakımında kulak temizliği için de bir rutin oluşturmanız gerekiyor. Ancak kulak temizliğinde bebeklerin narin yapısı göz önünde bulundurularak hareket etmeli ve temizlik için kullandığınız malzemeleri titizlikle seçmelisiniz. Özellikle seçtiğiniz bebek kulak çubuklarının yapısına ayrıca dikkat etmelisiniz. Peki bebekler için kullanılan kulak çubukları nasıl olmalı? 

Bebek kulak çubuğunda öncelikle şekline göre tercihinizi yapabilirsiniz. Kulak içine zarar vermeyecek yapıda olan emniyetli kulak çubukları ideal tercih olacaktır. Bu kulak çubukları şekil itibarı ile bebekler için en ideal kulak temizleyicileri arasında gelmektedir. Pamuk kısmının %100 pamuk uçlu olması ideal hijyen sunar. Ancak pamuklu ucun pamuk kalıntısı bırakmayan özellikte olmasına dikkat edin. Çubuk kısmının ise esnek olması faydalı olacaktır. Bu özelliğe sahip olan çubuklar bükülmelerde bebeğinize zarar vermeyecektir. Otomatik makinelerde el değmeden üretilmiş olması da önemlidir. 

Tercih ettiğiniz kulak çubukları ile bebeğinizin yalnızca kulak temizliğini değil dış kulak, parmak araları ve göbek deliği çevresini de temizleyebilirsiniz. Bebeğinizin bakımında size yardımcı olacak kulak çubuklarını kategorimizden detaylı olarak inceleyebilir, satış noktalarımızdan sahip olabilirsiniz


Diğer Makaleler