Bebek yastığının yapısı ve özellikleri nasıl olmalı?

Bebek yastığının yapısı ve özellikleri nasıl olmalı?

‘’Uyusun da büyüsün’’ diye ninnilere konu olmuş olan uyku, bebeklerin gelişimi için en önemli faktördür. Bebeğin kaliteli bir uyku çekmesi için onun için uygun koşulların ayarlaması gerekiyor. Omurgası yumuşak ve refleksleri gelişmemiş olduğundan bebeğin yattığı yerin bunlara göre ayarlanması çok önemli. Çünkü bebekler hassas bir cilt ve yumuşak bir omurgaya sahip olmasının yanı sıra reflekslerini kontrol edebilecek durumda da değildir. Bu sebeple bebeğin yattığı yatağın ve yastığın bebekler için uygun olmasına dikkat etmek gerekir. 

Uzmanlar bebeklerde ilk aylarda yastık kullanılmasını önermiyor. Bebeğinizin ne zaman yastık kullanacağı konusu ise tamamen bebeğinize bağlı. Bebeğin yüz üstü yattığında destek almadan kafasını kaldırabiliyorsa, boyun kasları yeterli gelişimi sağladıysa, kendi başına doğrulabiliyor ve desteksiz dik oturabiliyorsa artık yastık kullanımı için uygun fiziksel özelliklere sahip demektir. Peki bebeğiniz için alacağınız yastık nasıl olmalı? 

Bebek yastığı seçerken ilk önce doğru malzeme ile üretilmiş olmasına dikkat etmeliyiz. Bebeğinizin narin cildinin tahriş olmaması açısından son derece önemli olan malzeme seçiminde en büyük görev anne ve babalara düşüyor. Bebeğiniz için en uygun ve doğal malzemeyi seçmelisiniz. Yastık arayışınızda silikon yastık miniğiniz için en doğru seçenek olabilir.  Çünkü terletmeyen yastık demek bebeğiniz için sağlıklı ve konforlu uyku demek. 

Öncelikle bebeğinin ilk yastığı ince ve yumuşak olmalı. Sert ve kalın bir yastık bebeğine rahatsızlık vererek, boyun ağrılarına sebep olabilir. 

İlk dönemlerde bebekler için uygun pozisyonun yan tarafa doğru yatmaktır. Ancak bebekler yan pozisyonda duramazlar. Yan yatış yastığı henüz kendi vücudunu döndüremeyen bebeklerin sağlıklı uyku pozisyonlarını korumaları için üretilmiştir. Yan yatış yastığı sayesinde bebekler yan pozisyonda sabit kalırken kollarını ve bacaklarını rahatça oynatabilirler.  

Özellikle çok kusan bir bebeğiniz varsa ince bir yastık onun için ideal olacaktır. Bu sayede bebeğinin kusmuğunun boğazına kaçması gibi hayati tehlikesi olan olayların yaşanması ihtimali de ortadan kaldırmış olursunuz. 

Bebeklerde yanlış yatırılmaya ve yanlış yastık kullanımına bağlı olarak gelişen bir durum olan düz kafa sendromu son dönemlerde sıklıkla görülüyor. Doğru yastık seçimi ile bu durumun önüne geçmek mümkün. Özel olarak üretilen düz kafa yastıkları ile bebeğinizin sağlıklı kafa tası gelişimine destek olabilirsiniz. 

Bebek yastığının yıkanabilir özellikte olmasına dikkat edin. Zira küçük bebekler sık sık terler, ağlar, kusar ve diş çıkarma gibi olaylar nedeniyle salya salgılayabilirler. Bu nedenle yıkanabilir kılıfa sahip olan bebek yastıklarını tercih edebilirsiniz. 

Bebeğinizin konforlu bir uykuya dalması için tasarladığımız yastık modellerimizi  kategorimizden detaylı şekilde inceleyip satış noktalarımızdan sahip olabilirsiniz.

Diğer Makaleler