Bebeklere Tuvalet Eğitimi Verilirken Kullanılabilecek Pratik Ürünler

Bebeklere Tuvalet Eğitimi Verilirken Kullanılabilecek Pratik Ürünler

Bebek bezinden kurtulmaya hazır mısınız? Hazırsanız başlayalım. Bebeğinizin büyüme yolundaki ilk adımlarını attığı dönemde tuvalet eğitimi şüphesiz ki çok büyük rol oynuyor. 18’inci aydan itibaren bebeklerin tuvalet alışkanlığını edinmesi için çalışmalara başlamanız uygun olacaktır. Bebeklerde tuvalet eğitimi sabır isteyen ve meşakkatli bir süreçtir. Bu dönemde bebeğinize karşı sabırlı olmalı ve ona zaman tanımalısınız. Bu durum sanıldığı kadar da sancılı bir süreç değildir, korkmayın. Tuvalet eğitimi döneminde sabrınız ve onunla iletişiminiz kadar kullandığınız ürünler de bebeğinizin verdiğiniz eğitimi kolaylıkla almasında etkili olacaktır. 

Lazımlık 

Çocuğunuza tuvalet eğitimi vermek için kullanabileceğiniz en yaygın ürünlerden biri lazımlık. Aslında evdeki tuvaleti de kullanabilirsiniz ancak yeni yeni büyümeye başlayan bebeğiniz için evdeki klozet biraz ürkütücü olabilir. O yüzden kendi boyutlarına uygun bir lazımlık bebeğiniz için daha uygun olacaktır. Yerde duran bir lazımlık bebeğinizin kolaylıkla erişmesine ve tuvaleti geldiğinde oturabilmesine olanak sağlar. Lazımlık seçerken yana doğru eğildiğinde devrilmeyecek genişliklikte bir tabana sahip olduğundan emin olmalısınız. Bunun yanı sıra bebeğinizin bağırsak hareketleri sırasında itmesi için de ayaklarının yere değmesi gerekir, bu yüzden ayaklarının uygun yükseklikte olmasına özen gösterin. 

Alıştırma külodu

Lastikli paçaları ve sıvıyı emen yapısı sayesinde olası kazalarda evin kirlenmesinin önüne geçen alıştırma külotları günümüzde annelerin bebeklerine tuvalet alışkanlığı kazanmasındaki en önemli yardımcısı. Külot şeklindeki tasarımları sayesinde bebeğinizin artık kendisine bez bağlanmadığını ve herkes gibi külot giydiğini düşünmesini sağlar. Bunun sonucunda psikolojik olarak tuvaletini artık altına değil tuvalete yapmak ister. Alıştırma külotları sayesinde bebeğiniz tuvaleti geldiğinde zorlanmadan tuvalete gidecek ya da tuvaletinin geldiğini size söyleyecektir. Bu durumlarda hemen bebeğinizi tuvalete götürün ve ona zaman tanıyın. Olası kazalarda altına yapan bebeğinize ıslaklık hissini vererek size çişinin geldiğini söylemesini sağlar. 

Tuvalet eğitiminin en önemli enstrümanlarından olan alıştırma külodunu kategorimizden detaylı şekilde inceleyip satış noktalarımızdan sahip olabilirsiniz. 

Diğer Makaleler