Alıştırma Külotlarının Özellikleri Nelerdir?

Alıştırma Külotlarının Özellikleri Nelerdir?

Bebeğiniz yürüyebiliyor, söylediğiniz basit komutları yerine getirebiliyor, isteklerini kelimelerle anlatabiliyor, kıyafetlerini kendi kendine çıkarabiliyor, bezini 2-3 saatte ıslatıyor, altını ıslattığında veya kakasını yaptığında rahatsız oluyor ve söylüyorsa bebeğinizin tuvalet eğitimi için hazır olduğu anlayabilirsiniz. Uzmanlar bebeklerde tuvalet eğitimine 24-36 aylarda başlanmasını öneriyor. Ancak unutulmamalıdır ki her bebeğin gelişimi birbirinden farklılıklar gösterir. Bu yüzden tuvalet eğitimine başlamak için zamana odaklanmak yerine bebeğinizin davranışlarına ve gelişimine odaklanabilirsiniz. Yukarıda saydığımız özellikler bu noktada yol göstericiniz olacaktır.

Tuvalet eğitimi ile başlayan bu yeni süreçte hem anneler hem de bebekler oldukça zorlanmakta. Ancak ailelerin pes etmemesi ve kararlı davranması mutlu sonu getirecektir. Tuvalete yetişmeye çalışırken minikleriniz küçük kazalar yaşayacaktır. Ya da oyuna dalıp tuvaletini söylemeyi unuttuğu anlar elbette olacaktır. Sonuç olarak bazen halılarınız bazen de koltuklarınız durumdan nasibini alacak. Bu noktada devreye giren alıştırma külotları, tuvalet eğitimine olumlu katkıda bulunacaktır. Alıştırma külotlarının külot şeklindeki tasarımı bebeğe herkes gibi külot giydiğini hissettirecektir. Böylece bebeğiniz tuvaleti geldiğinde söyleme ihtiyacı duyacaktır. Alıştırma külotlarının sıvı geçirmez dış kumaşı bebeğiniz çişini söylemeyi unuttuğunda ıslaklığı hissederek tuvaletini söylemesini sağlayacaktır. Böylece üzerinin ıslanması ve etrafın kirlenmesi de engellenmiş olacaktır. Nefes alabilen yapısı ise terlemeyi önleyecektir. Makinada da yıkanabilen bu külotlar tuvalet eğitimini başarıyla tamamlamanızda en büyük yardımcınız olacak.

Bebeğinizin tuvalet eğitiminde başarıya ulaşmanıza yardımcı olacak alıştırma külotlarını kategorimizden detaylı olarak inceleyebilir, satış noktalarımızdan sahip olabilirsiniz.


Diğer Makaleler