Bebeklerde kulak çubuğu kullanılabilir mi?

Bebeklerde kulak çubuğu kullanılabilir mi?

Kulak temizliği yetişkinlerde olduğu gibi bebelerde de büyük önem taşır. Kulak temizliği düzenli bir şekilde yapılmadığı takdirde kulakta iltihaplanma gibi problemler baş gösterir. Kulak temizliği için akla gelen ilk ekipman olan kulak çubukları yetişkinlerde bile dikkat ve özen gösterilmesi gereken bir konuyken bebeklerde daha da önemlidir. Uzmanlar kulak temizliğinde çok dikkatli olunması gerektiğini doğru yöntem kullanılmadığı takdirde kulak kirini daha da içeri iterek ciddi sorunlara yol açabileceğinin altını çiziyor. Ee peki kulak çubuğu hiç mi kullanmayacağız? Kullanacağız elbette ama doğru ürünü doğru şekilde kullanmamız gerekiyor. 

Kulak çubukları, kulak kanalında ve kulak içerisinde biriken kir ve mikropları en ince ayrıntısına kadar temizlemenizde size yardımcı olur. Bebeklerin her şeyi nasıl onlara özelse kulak çubukları da onlara özel olmalı. Kendimize kulak çubuğu alırken her ne kadar dikkatsiz olsak da söz konusu miniğimiz olduğunda son derece dikkatli olmamız gerekiyor. El değmeden yüzde yüz pamuktan üretilen ve onun minik kulak kanalına girmesinin önüne geçecek emniyette tasarlanmış bebek kulak çubukları bebeğiniz için uygun olacaktır. Zaten yavaş hareketlerle yüzeysel bir temizlik yapmak bebeğiniz için yeterli olacaktır.

Hijyenik bir şekilde paketlenmiş olan bu ürünler, bebek kulak temizliği için önem taşır.

Bebek kulak çubuklarıyla kulak zarı delinmesi ya da kulak kirinin daha da ileri itilerek kulak iltihaplanmaları vakalarını duymayan yoktur. Bu sebeple bebekler için özel olarak tasarlanan güvenli başlıkları bulunan kulak çubukları kullanmanız şart. 

Bebeğiniz için güvenle kullanabileceğiniz Bebek Kulak Temizleme Çubuğu modelimizi kategorimizden detaylı şekilde inceleyip satış noktalarımızdan sahip olabilirsiniz.

Diğer Makaleler