Yan Taşıma Güvenli Mi?

Yan Taşıma Güvenli Mi?

Geleneksel bir yöntem olan ancak son yıllarda çok sık kullanılan sling yani yan taşımalar birçok tartışmayı da beraberinde getirdi. Anne ve bebeğin temasta bulunmasına ve bebeklerin annenin kalp atışlarını duyarak daha sakin ve huzurlu olmasını sağlayan slingler aynı zamanda bebek için en doğru taşıma pozisyonunun oluşmasına da fırsat sağlıyor. Yan taşıma, güvenli kullanıldığında hem annenin gündelik işlerini yapmasına hem de bebeğin huzurlu bir şekilde zaman geçirmesine olanak sağlıyor. Yan taşımayı daha güvenli hale getirmek için; 

Öncelikle alacağınız yan taşımanın bebeğinizin ayına ve kilosuna uygun olduğundan emin olun. Yan taşıma içerisindeki bebeğinizin çenesi göğüs kafesine doğru yuvarlanıyorsa ya ürün bebeğiniz için büyüktür ya da bebeğinizi doğru yerleştirememişsiniz demektir.

Slingi doğru taktığınızdan emin olun. Eğer toka ve fermuarlı bir model kullanıyorsanız iyice kilitlendiğini kontrol edin. Eğer kuşaklı bir model tercih ediyorsanız kuşakların iyice bağlandığından emin olun.

Slingi güvenli hale getirdiniz. Sıra geldi bebeğinizi yerleştirmeye. Bebeğinizin yan taşıma içerisindeyken yüzünün kapanmadığından emin olun. Bebeğiniz yan taşıma içerisindeyken sık sık kontrol edin.

Bebeğiniz yan taşıma içerisindeyken zaten sizinle temas ettiği için ısınır. Bu sebeple yan taşıma kullanırken bebeğinize çok kalın kıyafetler giydirmeyin.

Eğer sırtınızda kullanıyorsanız bebeğinizin hareketlerini takip etmeniz güçtür. Bu sebeple sırtınızda taşırken bebeğinizin ulaşabileceği bölgelerin kontrolünü sağlayın.

Bebeğiniz ve sizin için kolaylık sağlayacak olan yan taşıma  modellerimizi  kategorimizden detaylı şekilde inceleyip satış noktalarımızdan sahip olabilirsiniz. 

Diğer Makaleler