Göğüs Pedinin Yapısı Nasıl Olmalıdır?

Göğüs Pedinin Yapısı Nasıl Olmalıdır?

Emziren annelerin karşılaştıkları en büyük güçlüklerden biri göğüslerden sızan süttür. Her annenin başına gelebilen bu doğal durum, elbiselerin ıslanmasına ve istenmeyen bir görüntü oluşmasına neden olur. Annelerin sosyal hayatını olumsuz yönde etkileyen bu durumlar için özel olarak üretilen göğüs pedleri emziren annelerin bir numaralı yardımcısı olarak imdadına yetişiyor. İdeal bir göğüs pedinde olması gereken özellikler ise şunlardır:

Emici olmalı

Emzirme pedleri, kullanım amacına hizmet edebilmek için yüksek emici ve sızdırmayan yapıda olmalıdır.

Doğal malzeme

Doğal malzemeden üretilen göğüs pedlerini tercih etmek hem annenin hem de bebeğin sağlığı açısından son derece önemlidir.

Kaymamalıdır

Göğüs pedinin göğüs fizyolojisine uygun olması son derece önemlidir. Bu sebeple seçilen göğüs pedi annenin göğsüne kolaylıkla uyum sağlayan anatomik yapıda olmalı ve kaymamalıdır.

İnce olmalıdır

İnce olmalı ve elbiselerin altından belli olmamalıdır. Bunun için özel olarak üretilen ultra ince göğüs pedleri gündelik kullanımda anneye büyük konfor sağlar.

Steril olmalıdır

Yeteri kadar steril olmayan bir göğüs ucu pedi annenin meme ucunda iltihaplamaya kadar varabilecek ciddi sorunlar doğurabilir.

Kokusuz olmalıdır

Kokulu göğüspedleri annenin göğsüne sinebilir ve bebek memeyi almak istemeyebilir. O yüzden seçilen göğüs pedlerinin herhangi bir koku içermemesine dikkat edilmelidir.

Hava almalı

Hava almayan yapıdaki göğüs pedleri annenin göğsünde tahrişe neden olabilir.

Emzirme dönemini konforlu bir şekilde geçirmenizi sağlayacak olan göğüs pedi modelimizi kategorimizden detaylı şekilde inceleyip satış noktalarımızdan sahip olabilirsiniz. 

Diğer Makaleler