Emzirme Yastığı Nasıl Olmalı?

Emzirme Yastığı Nasıl Olmalı?

Anne ile bebek arasında başlayan duygusal ve biyolojik bağ emzirme dönemiyle birlikte güçlenir. Hem anne ile bebek arasındaki bağın kurulduğu hem de bebeğin karnının doyduğu bu dönem bebeğin gelişimi için oldukça önemlidir. Anneler hamilelikten itibaren bebeğine sütünün yetip yetmeyeceği konusunda kaygılar yaşarlar ve sütünü artıracak gıdalarla beslenirler. Ancak dünyaya geldiği ilk saatlerden itibaren bebeğin uygun koşullarda ve doğru teknikle emzirilmesi de sütün miktarı kadar önem verilmesi gereken bir husustur.Anneler hamilelikten itibaren bebeğine sütünün yeterli gelip gelmeyeceği konusunda kaygılar yaşarlar ve sütünü artıracak gıdalarla beslenirler. Sütünüz ne kadar olursa olsun bebeğinizin emerken çekim gücünün iyi olabilmesi için emzirme pozisyonu da önemlidir. En doğru emzirme pozisyonunu bulmak ve bunu yaparken bebeğinizin ve kendinizin konforunu gözetmek için de emzirme minderleri en ideal çözümler arasında gelmekte. Peki emzirme minderinin yapısı nasıl olmalıdır?

Yumuşak yapı

Bebeğinizin cildi oldukça hassastır. Bebeğinizin narin cildine uyum sağlayabilmesi için emzirme minderlerinin ona batmayacak kumaştan bir kılıfa ve yumuşak bir iç dolguya sahip olması gerekir.

Yıkanabilirlik

Bebeğiniz için steril bir ortam yaratmak istiyorsanız yıkanabilir kumaştan üretilen emzirme minderini kullanmalısınız. Bebeğinizi emzirirken hem sizde hem de bebeğinizde meydana gelecek olan terleme durumu ya da bebeğinizin kusma durumlarını göz önünde bulundurursak yıkanabilir kumaşlar tercih etmeniz ideal olacaktır.

Ergonomi

Bebeğin bedensel gelişiminde ilk bir yıllık süreç büyük önem taşımaktadır. Kemik gelişimi, omurga sağlığı ve bedensel gelişiminde sağlıklı ilerlemek için bebeğin yatış, tutuş ve oturuş pozisyonu kadar emzirme pozisyonu da dikkat edilmelidir. Bu noktada bebekler için özel olarak geliştirilen emzirme minderlerinden faydalanabilirsiniz. Bu minderler özel şekli ile bebeğinizin bel ve boynunu destekleyerek emzirirken doğru bir pozisyonda tutmanıza olanak sağlar. Emzirme minderleri bebekler kadar annelere de rahat bir emzirme pozisyonu sunmaktadır. Pek çok anne bebeğini emzirirken aldığı pozisyondan dolayı kol ve sırt ağrıları çekiyor. Bu noktada emzirme minderleri anneleri sırt ve kol ağrılarından kurtaracaktır.
Emzirme yastıklarını ilerleyen dönemlerde bebek oturma minderi olarak da kullanabilirsiniz. Bebeklerin sırtüstü uzanmaları, karınları üzerinde egzersiz yapmaları ve oturmayı öğrenmeleri için benzersiz bir yardımcı olacaktır.

Emzirme dönemini bebeğiniz ve sizin için kolaylaştıracak olan emzirme yastığı modellerimizi   kategorimizden detaylı şekilde inceleyip satış noktalarımızdan sahip olabilirsiniz. 
Diğer Makaleler