Emzirme Yastığı Kullanmak Faydalı Mı?

Emzirme Yastığı Kullanmak Faydalı Mı?

Emzirme işlemi anne ve bebeğin arasındaki sevgi ve güven bağının oluştuğu en özel andır. Bu anların da hiçbir şekilde büyüsünün bozulmaması gerekir. Burada annelere düşen en büyük görev hem kendileri hem de bebekleri için doğru emzirme pozisyonunu bulmaktır. Emzirirken bebeğin doyabilmesi için yeterli sütün ulaşması gerekir. Bu nedenle anne bebeğin çekim gücünün iyi olabilmesi için en uygun pozisyonu bulmalıdır. Bebek için uygulanacak en doğru pozisyon bebeğin başının ve poposunun desteklendiği pozisyondur. Anneler emzirme esnasında bebeğinin göğüs ucunu kavrayabilmesi için öne doğru eğilmek zorunda kalır. Bu pozisyonu alan annede emzirme işlemi sonunda boyun ve sırt ağrısı hatta postür bozuklukları meydana gelebilir. Hem bebeğin anne sütünden faydalanabilmesi hem de annenin konforlu bir emzirme dönemi geçirmesi için özel tasarlanan pek çok ürün bulunuyor. Emzirme yastığı bu ürünler arasında en fazla tercih edilenler arasında geliyor. Bebeğin ilerleyen aylarında oturmasına destek olması amacıyla da kullanılabilen emzirme yastıklarının saymakla bitmeyen faydası bulunuyor.  

Annelerin hayatlarının demirbaşı haline gelen emzirme minderinde;

● Yüzde 100 pamuklu ve bebeği terletmeyen bir kumaşın kullanılmış olmasına,
● Dolgu malzemesinin yumuşak, bebeğe batmayacak ve anti alerjik elyaftan olmasına,
● Kılıf kısmında bebeğin ağzına alıp yutabileceği düğme boncuk gibi materyallerin bulunmamasına ve makinada yıkabilir olmasına dikkat edilmelidir. 

Emzirme yastığının faydaları 

● Emzirme yastığı bebeğinize sabit  bir duruş kazandırarak anne sütünü kolay içmesini sağlar.
● Bebek emzirme yastığı bebeğin doğru pozisyonda emmesini sağlayıp kusmasını engelleyerek sindirim sistemine de fayda sağlar.
● Bebek minderi  6’ncı  aydan itibaren bebeğin oturma ve emekleme sürecine destek olarak koordinasyon ve motor becerilerini geliştirmeye destek olur.
● 9’uncu ay civarlarında bebeğin oturmaya başladığı dönemlerde bebek oturma minderi olarak kullanılabilir.
● İkiz bebekler için özel olarak tasarlanan emzirme minderi sayesinde anne iki bebeğini de aynı anda emzirme fırsatı yakaladığı için zaman kazanır.
● Emzirme minderi anne sütü emmeyen fakat biberon ile beslenen bebeklerin de doğru pozisyonu alması için idealdir.
● Yumuşak formu ile bebeğinize anne kucağındaki gibi rahat bir ortam sağlar.
● Annenin emzirme esnasında hareketsiz kalma, yanlış pozisyon alma gibi nedenlerden oluşabilecek kas gerginliği ya da ağrılarının önüne geçerek, sağlığını korur. 

Emzirme destek yastıklarını kategorimizden detaylı şekilde inceleyip satış noktalarımızdan sahip olabilirsiniz. 

Diğer Makaleler