Göğüs Pedi Neden Kullanılır?

Göğüs Pedi Neden Kullanılır?

Bebeğinizle beraber hayatınızda ve vücudunuzda pek çok değişiklik yaşamaya başladınız. Emzirmek bu değişimler arasında hiç kuşkusuz en özel ve tarifsiz olanı. Bebeğinizle aranızda kurduğunuz bu güzel bağ çoğu zaman sizi zor durumda da bırakabiliyor. Aralıksız çalışan süt bezleri ve bebeğin emme rutinine ile bağlantılı olarak pek çok anne süt sızıntısı ile karşı karşıya kalıyor. Süt sızıntısının kıyafetlerden belli olmasını engellemede ve göğsün sürekli kuru kalmasını sağlamada ise göğüs pedleri annelerin imdadına koşuyor. Kıyafetlerden taşan süt sızıntısı özellikle sosyal ortamlarda anneleri zor durumda bırakabiliyor. Göğsünüzde süt birikmesini ve buna bağlı olarak süt sızıntısını engellemek için bebeğinizi sık sık emzirebilirsiniz. Bebeğinizi yeteri miktarda emzirmenize rağmen süt birikmesi devam edebilir. Bu noktada en ideal çözüm sütünüzü sağmanız ve depolamanız olacaktır. Herhangi bir kaza yaşamak adına emzirme ve süt sağma işlemi sonrasında göğüs pedi kullanarak göğsünüzü kuru tutabilirsiniz. 

Emziren annelerin göğüs bakımına ayrı bir önem vermesi gerekiyor. Bebeğin tüm ihtiyacını karşıladığı anne sütü, ilk altı ay tek besin kaynağı. Annenin göğsünde meydana gelecek olan bir iltihap ya da problem bebeğin anne sütünden mahrum kalmasına neden olabilir. İşte bu yüzden emzirme döneminde göğsün kuru ve steril tutulması gerekir. Göğüs pedleri bu noktada nefes alan yapısı ve emici dokusu ile süt sızıntısını emerken göğsün kuru kalmasına yardımcı olur. Göğüs pedlerinin yoğun emici özelliği ve özel formu göğsü rahat ettirir. Emzirme dönemini olumlu yönde destekler.

Emziren annelerin en büyük yardımcısı olacak göğüs pedlerini kategorimizden detaylı olarak inceleyebilir, satış noktalarımızdan sahip olabilirsiniz.


Diğer Makaleler