Hamile külotlarının yapısı nasıl olmalı?

Hamile külotlarının yapısı nasıl olmalı?

Hamilelik döneminde artan kilolar ve büyüyen karnınızla birlikte kıyafetlerinizin içine girmekte sıkıntı yaşamaya başlayabilirsiniz. Hal böyle olunca alışveriş yapmak kaçınılmaz olur. Hepimiz daha hamile kalmadan hamilelikte giyeceğimiz birbirinden tatlı kıyafetlerin hayalini kursak da işe aslında hamile iç giyimden başlamamız gerekiyor. Çünkü istediğimiz kadar rahat ve bol kıyafetler giyelim iç giyimimiz rahat olmazsa asla rahat edemeyiz. Hamilelik sürecini daha rahat geçirmek için nasıl bir hamile külodu tercih edilmeli?

Malzeme

Hamilelikte tercih edeceğiniz çamaşırın kumaşına artık dikkat etmeniz gerekiyor. Rahatlığınızı her şeyin önünde tutmanız gereken bu dönemde külot seçerken likralı, esnek, rahat ve kolay temizlenebilir çamaşırlar ilk tercihiniz olsun. 

Rahatlık

Hamile külodunun yüksel belli olması ve karnı içine alması oldukça önemli.  Seçtiğiniz külodun hem kendi rahatınız hem de bebeğinizin rahatlığı için karnınızı tam kaplarken, esnek ve yumuşak olması gerekiyor.  Sıkı çamaşırlar hem sizi hem de bebeğinizi rahatsız eder. Üstelik vücuda yapışan külotlar terleme dolayısıyla da tahriş riskini yükseltir. Bu noktada üst bölümü ikiye katlayıp karın altı ek destekli olan hamile külotlarını tercih edebilirsiniz. 

Sağlıklı tercih

Hamilelik döneminin en belirgin sıkıntıların biri de vajinal akıntının sıklaşmadır. Bu vajinal akıntının enfeksiyona sebep olmaması için hava alan pamuklu ve renkli boyalı yerine beyaz, siyah ve ten rengi külotlar kullanmakta fayda var. 

Hava alan yapı

Gebelik dönemi boyunca, idrar yolları enfeksiyonu ve benzeri enfeksiyonların oluşması  ihtimali de yüksek olduğu için  hava alan külotlara yönelmelisiniz. 

Hamilelik döneminizi daha rahat geçirmenizi sağlayacak olan Hamile Külodu modelimizi kategorimizden detaylı şekilde inceleyip satış noktalarımızdan sahip olabilirsiniz.

Diğer Makaleler