Süt Sızıntısı ve Göğüs Ucu Tahrişinde Nasıl Ürünler Kullanılabilir?

 Süt Sızıntısı ve Göğüs Ucu Tahrişinde Nasıl Ürünler Kullanılabilir?

Sizin ve bebeğinizin arasında gebelikten itibaren başlayan duygusal bağ emzirme sürecinin başlamasıyla birlikte bir üst boyuta taşınır. Uzmanlar bebeğin gelişimi için ilk 6 ay sadece anne sütü öneriyor. Emzirme dönemi bazı anneler için çok kolay geçse de bazı anneler için sıkıntılı geçebiliyor. Bunun sebebi ise sıklıkla karşılaşılan göğüs tahrişleri. Emzirme döneminde meme uçlarında biriken sütler iltihapların baş sebebidir. Biriken sütler nedeniyle ortaya çıkan şişme, alerjik reaksiyon ve yaralar iltihaplanmalara dönüşür. Bu durum anneler için can acıtıcı bir hale gelirken bebeğin de anne sütünden yararlanmasına engel olabiliyor. Bu gibi durumların önüne geçilmesi için medikal ve geleneksel birçok yöntemin yanı sıra özel olarak tasarlanan ürünler de bulunmaktadır. 

Süt pompası 

Süt pompaları emzirme sonrasında memede kalan sütün dışarı alınmasında en büyük yardımcılarınızdan olabilir. Memede kalan sütü, süt pompası yardımıyla boşaltmak memenizde istenmeyen yumruların oluşmasının önüne geçer ve olası iltihaplanma riskini ortadan kaldırır.  

Emzirme sütyeni

Kolayca açılan emzirme sütyenlerinin hem pratik kullanımı hem de anne sağlına olumlu etkileri vardır. Emzirme işlemi bittikten sonra kolayla kapatabileceğiniz emzirme sütyeni sızıntıların da önüne geçerek göğüs ucunda meydana gelebilecek tahribatların da önüne geçiyor. Özel olarak tasarlanan emzirme sütyenleri emzirme dönemindeki en büyük yardımcılarınızdan olabilir. 

Jel göğüs pedleri

Jel göğüs pedleri soğuk ya da sıcak olarak kullanılabilmektedir. Ilık olarak kullanımı, emzirme öncesinde süt kanallarının açılmasına ve sütün akışının kolaylaşmasına yardımcı olurken emzirme sonrasında soğuk olarak uygulanması göğüslerin yatışmasına yardımcı olur. Emzirme döneminde hassas olan göğüslerin süt üretimini olumsuz etkilememesi adına özellikle soğuk kullanımında dikkatli olunmalıdır. 

Göğüs ucu kremleri 

Meme ucu çatlakları emzirme döneminde karşılaşılan en yoğun problemlerden biri. Bu çatlaklar bazen emzirmenin önünde bir engel oluşturuyor. Hatta bebeklerin bu dönemde anne sütünden yeterince faydalanamamasına sebep oluyor. Bu çatlaklardan içeri giren mikroplar iltihaplanmalara neden olarak hem anne  hem de bebek sağlığı için tehdit oluşturuyor.  Geliştirilen göğüs ucu kremleri de bu konuda size destek olabilir. Eğer bölge iltihaplıysa ve antibiyotikli kremler uygulanıyorsa emzirme işleminden önce bölgeyi iyice yıkayın. 

Göğüs pedleri

Emici özelliğe sahip olan göğüs pedleri memeden sızan sütü çekerek göğsünüzün kuru kalmasını sağlar. Giysinizin altında belli olmaması ve aynı zamanda kıyafetlerinizin de kuru kalmasını sağlaması sosyal yaşamını da olumlu yönde etkiler. Nefes alan dokusu, pratik kullanımı ve kolay taşınılabilir olması anneler için ideal! Özel olarak geliştirdiğimiz Göğüs Pedleri kategorimizden detaylı şekilde inceleyip satış noktalarımızdan sahip olabilirsiniz. 

Diğer Makaleler