Emzirme Sütyeninin Faydaları Nelerdir?

Emzirme Sütyeninin Faydaları Nelerdir?

Hamilelik döneminde ve emziren annelerin en çok şikayet ettiği konuların başında sütyen giyildiğinde hissedilen tahriş ve rahatsızlık olduğu bilinmektedir. Artık o eski dantelli sütyenleriniz size sıkıntı çektiriyor ya da beden sorunu yaşıyor olmanız muhtemeldir. Tüm bunların yanında emziren bir anne olarak daha pratik çözümlere de ihtiyaç duyarsınız. Bu zamanlarda akla gelen ilk şey elbette emzirme sütyenidir. Gelin emzirme sütyenin yararlarına birlikte göz atalım.

Konforludur 

Eskiden kullandığınız sütyenler destek için kullanılan balen sistemi yüzünden sizi sıkmaya ve göğüslerinizi sıkıştırmaya başlayacaktır. Dahası bu baskı göğüs ağrılarına ve şişmelere sebep de olabilmekte. Balensiz yapısı sayesinde emzirme sütyenleri rahattır. Göğüslerinizi balen olmadan destekleyen bir tasarıma sahiptir. Emzirme döneminin kuşkusuz en ağrılı ve tahriş olan bölgesi olan meme ucunu rahatlatmak için bu sütyenlerin iç bölümü ya da tamamı pamuklu kumaş ile kaplıdır. Unutmayın ki bu dönemde göğüsleriniz büyüyecek ve ağırlığı artacak. Bu ağırlık artışını dengeli olarak dağıtabilmek ve desteklemek için emzirme sütyenlerinin askıları geniştir. Bu da omuzlarda oluşacak olası tahrişleri engeller.

Sağlıklıdır 

Mastit hastalığını duymuş muydunuz? Duymadıysanız okumaya devam edin. Kullanılan eski tip sütyenler yüzünden süt kanallarına uygulanan baskı sebebiyle tıkanmalar meydana gelmektedir. Bu durumun ileri seviyesinde mastit hastalığı yani memede iltihaplanma oluşmaktadır. Bu anne için oldukça rahatsız edici bir durumdur. Ayrıca hem annenin hem de bebeğin sağlığını tehdit eder. Tam bu noktada balensiz olarak tasarlanan emzirme sütyenleri sayesinde sağlıklı ve kesintisiz emzirme ihtimaliniz ciddi ölçüde artacaktır.

Pratiktir

Emzirme sütyeninin kancalı ya da klipsli yapısı oldukça pratiktir. Takdir edersiniz ki bazen sütyen çıkarmaya elverişli olmadığınız ortamlarda bulunabiliriz. Bazı emzirme sütyenleri göğsün sadece başını açtığı gibi bazıları da tamamını açmaktadır. Böylece tek elinizi kullanarak bile kolayca emzirmenizi gerçekleştirebilirsiniz.

Esnektir 

Emzirme sütyenleri artan göğüs ağırlığınızı dengelemek için geniş ve bir o kadar da rahat kayışlara sahiptir. Bu rahat kayışlar sayesinde göğüs ölçünüzde meydana gelen dengesizliklerin size vereceği rahatsızlık ve yorgunluk hissini minimuma indirmek mümkün olacaktır. 

Estetik

Emzirme sütyenleri de farklı ve tasarım seçeneklerinde annelere sunuluyor. Dikişsiz olan modeller dışarıdan bakıldığında varlığını belli bile etmiyor. Emzirme sütyenleri destekli yapısı ile yer çekiminin etkileriyle baş etmeniz konusunda size yardımcı olur. Ayrıca göğsünüzü şekillendirerek bu şekli korur.

Tüm bunları düşünerek özel olarak tasarladığımız emzirme sütyenini kategorisinden detaylı olarak inceleyip satış noktalarımızdan sahip olabilirsiniz.  

Diğer Makaleler