Göğüs Kalkanı Nasıl Kullanılır?

Göğüs Kalkanı Nasıl Kullanılır?

 Anne sütü, bebekler için yeri hiçbir şeyle dolduramayacak benzersiz bir besin kaynağıdır. Anne bebek ilişkisinin temelini oluşturan emzirme döneminde, anneler için de yeni bir dönem başlar. Artık bebeğinize ve kendinize daha çok dikkat ettiğiniz bir dönemdesiniz demektir. Bu yeni dönemde yeni heyecanlarla birlikte yeni sorunlar da hayatınıza dahil olur. Emziren annelerin en büyük sıkıntısı emzirme dışında göğüslerden akan süttür. Emzirme işlemi sırasında uyarılan göğüs, emzirme işlemi bittikten sonra da süt salgılamaya devam eder ve dolayısıyla sızıntılar ortaya çıkar. Bu sızıntı anneyi son derece rahatsız eder. Islak görüntü sosyal hayatında anneyi rahatsız ederken sürekli kıyafet değiştirme mecburiyetinde bırakır. Hiperlaktasyon denilen annenin bebeğin emeceğinden fazla süt ürettiği durumlarda pratik çözümler de yok değil. Göğüs pompası, göğüs pedi ve göğüs kalkanı bu dönemdeki en büyük destekçiniz olabilir. Bunların içinde en pratik olanı göğüs pedleridir. 

Göğüs tahrişi nedeniyle nedeniyle emziriken acı çeken anneler ne yapmalı?

Bu gibi durumlarda göğüs kalkanları en konforlu ve pratik çözüm olarak karşımıza çıkıyor. Göğüs kalkanı özellikle tahriş olan göğüs uçları için mükemmel bir çözüm üretmektedir. Anne meme ucu taklit edilerek tasarlanan ve göğüs ucuna tam oturan göğüs kalkanı ile bebeğinizi emzirmeye devam edebilirsiniz. Yapmanız gereken tek şey göğüs kalkanını doğru şekilde göğüs ucunuza yerleştirmek ve bebeğinizin göğsünüzü emdiği şekilde kalkanın uç kısmını tam kavramasını sağlamaktır. Başta bebeğiniz yabancılık çekebilir. Bu yüzden göğsünüzü sıkarak bebeğinizin emeceği ilk sütü kalkanın ucuna getirmeniz bebeğinizin daha çabuk alışmasını sağlayabilir. 

Göğüs pedleri ve emzirme aksesuarlarımızı kategorimizden detaylı şekilde inceleyip satış noktalarımızdan sahip olabilirsiniz.

Diğer Makaleler