Emzirme Sütyeninin Yapısı Nasıl Olmalı?

Emzirme Sütyeninin Yapısı Nasıl Olmalı?

Anne olacağınız haberiyle birlikte yaşadığınız duygusal değişimlerin yanı sıra fiziksel değişimlere de hazırlıklı olmalısınız. Hamilelikle birlikte aldığınız kilolarla bedeniniz büyümeye başlar. Bu durumda anne-bebek mağazaları alışveriş için en sık uğradığınız adresiniz olur. Rahat kesimler, pamuklu kumaşlar ve sade tasarımlar gardıroplarınızdaki yerlerini bir bir alır. Unutmamak gerekir ki hamile iç giyim de en az dış giyim kadar önemlidir zira bedeninizdeki bu büyümeden göğüsleriniz de payını alır. Hamile kaldığınız andan itibaren değişmeye başlayan göğüsleriniz için uygun sütyeni seçmek hem sizin hem de bebeğiniz için çok önemlidir. Hamilelikle birlikte büyüyen göğüsleriniz için sütyeninizin bedenini büyütmek pek yeterli değildir. Onun yerine hamileler için özel olarak tasarlanan sütyen modelleri tercihiniz olmalıdır. Bu dönemde toparlayıcı sütyen kullanmak olası sarkmaları en aza indirmenizde yardımcı olur. Emzirme sütyeni olarak da bilinen bu sütyenler değişen göğüs ölçülerine uyum sağlaması açısından hamilelik sürecinde de kullanılabilir. 

● Eğer doğumunuza çok vakit varsa göğüs ölçününüzden bir ya da iki beden büyük bir emzirme sütyeni almanızda fayda var. Doğumdan sonra faaliyete geçen süt kanalları ve bebeğin beslenme sıklığına göre göğüs ölçüleriniz değişkenlik gösterecektir. Kendinize ve göğüslerinize bu opsiyonu tanımak iyi olacaktır.
● Ölçüsü kadar önemli olan bir diğer detay ise kullanılan kumaştır. Yüzde yüz pamuklu kumaştan üretilen emzirme sütyenleri rahat bir hamilelik ve emzirme dönemi geçirmenize katkı sağlayacaktır.
● Emzirme sütyeni seçerken göğüslerinizi iyi kavramasına dikkat edin. Doğum sonrası göğüsleriniz büyüyeceği için toparlayıcı sütyen modellerine yönelmelisiniz. Toparlayıcı sütyenler göğüsleri bir arada tutar ve ağırlık yapmasını engelleyerek sırt ağrılarının önüne geçer.
● Emzirme sütyeni seçerken kopçasında kanca sayısının fazla olmasına dikkat edin. Kopçasında fazla kanca bulunan sütyenleri kilo aldıkça genişletebilirsiniz.
● Emzirme sütyeninin askı yapısı da önemlidir. İnce askılı sütyenler göğsü taşımakta zorlanacağı için hem omuzlara hem de göğüslere zarar verir. Bu nedenle kalın askılı sütyenleri tercih etmek gerekir.
● Göğüs ucunun tek elle açılabilir klipslere sahip olması belki de bir emzirme sütyeninde bulunması gereken en önemli özelliktir. Emzirme işleminin daha kolay ve sancısız geçmesi için özel olarak geliştirilen bu sütyen tasarımları ilk tercihiniz olsun. 

Emzirme sütyeni modelimizi kategorimizden detaylı şekilde inceleyip satış noktalarımızdan sahip olabilirsiniz. 

Diğer Makaleler