Priz Koruyucu Nasıl Takılır?

Priz Koruyucu Nasıl Takılır?

Bebekli evlerde güvenlik her şeyden önce gelir. Öyle ki bebek yürüme ve etrafını keşfetme dönemindeyse hassasiyet de iyice artmaya başlar. Sivri mobilya köşeleri, çekmeceler, kapılar, pencereler, prizler, temizlik malzemeleri ve daha önce aklınıza gelmeyen pek çok eşya ve detay bebeğiniz için birer tehlike unsuruna dönüşür. Bu noktada bebeğinizle birlikte evde bir dönüşüm süreci de başlar. Sivri köşeler desteklerle yumuşatılır, kapı ve pencerelerin çarpması önlenir, temizlik malzemeleri çocukların ulaşamayacağı yerlere kaldırılır. Peki tüm bu tehlikeli durumlar arasında ilk sırada yer alan prizler için nasıl önlem alınmalı? İşte bu noktada priz koruyucular ve priz kapakları bebekli ailelerin sorunlarına mükemmel bir çözüm oluşturuyor. Bebeklerin keşfetme duygusu ile parmaklarını veya cisimleri sokmaya çalıştığı prizler, meraklı bebekler için geliştirilen priz koruyucular ile güvenli ortamlara dönüşüyor. 

Kullanım Detayları

Tüm priz modelleri ile uyumlu olan bebek priz koruyucuları oldukça basit bir kullanıma sahip. Yapmanız gereken tek şey paketinden çıkardığınız priz koruyucuyu priz deliklerine denk gelecek şekilde hizalayıp yerleştirmeniz. İşlem bu kadar basit. Çocuk korumalı priz, çocuklarınızın priz deliklerine parmaklarını veya metal cisimleri sokarak elektriğe çarpılmalarını engelleyecektir. Farklı bir tasarıma ancak aynı işleve sahip olan priz kapakları ise topraklı prizler için geliştirilmiştir. Bu priz koruyucu modelini kullanırken şarj aleti veya herhangi bir aletin fişini kullanabilirsiniz. Fişin diş kısımlarını koruyucu üzerindeki oyuklara yerleştirerek priz üzerine hizalayın ve yerine takın. Çıkarmak için de aynı yöntemi kullanabilirsiniz. Fişin diş kısımlarını oyuklara yerleştirip çevirerek kolayca çıkarabilirsiniz.

Evlerinizdeki güvenliğiniz için ihtiyacınız olan priz koruyucu ve kapaklarını kategorimizden detaylı olarak inceleyebilir, satış noktalarımızdan sahip olabilirsiniz. 


Diğer Makaleler