Bebekler için evdeki tehlikeler nelerdir?

Bebekler için evdeki tehlikeler nelerdir?

Bebek büyütmek zor zanaat. Bebeğinizin gelişimi için en doğru gıdaları araştırmak, onun rahat uyuması için gece bin türlü pozisyonda kalakalmak, onun için en kaliteli ürünleri seçmek… Bunların hepsi tamam da peki ya bebeğinizi korumak? Özellikle bebeklerin emeklemeye başlamasından sonraki süreçte bebeğinizi evde bir sürü tehlike bekliyor. Evet eviniz bebeğiniz için en güvenli yer gibi gözükse de aslında tehlikelerle doludur. Gözünüzden sakındığınız bebeğiniz evde keyifle oynarken evde her şey normal gibi görünürken bir anda işler tersine dönebilir.  Peki tehlikelerden ne kadar haberdarsınız?

Ocak

Siz onu beslemek için birbirinden lezzetli ve faydalı yemekler hazırlarken bebeğiniz de muhtemelen sizin ayağınız altında bir yerlerde emekliyor ya da geziniyor olacak. Bebeğinizin boyu yetişmese bile ufak bir kaza sonucu yemek yaptığınız tencere devrilebilir ve ortaya bir felaket çıkabilir. Bu sebeple yemek pişirirken ocağın arka gözlerini kullanmaya özen gösterin. Ama daha da güvenli olsun istiyorsanız ocak bariyeri işinizi görebilir.

Çekmeceler

Bebeğinizin harekete geçmesiyle birlikte çatal bıçak gibi kesici mutfak aletleri üst çekmecelere, kimsayal içeren temizlik ürünleri ise üst dolaplara transfer olur. Ancak bu gibi durumlara daha pratik çözümler de yok değil. Bebek çekmece kilitleri ve dolap kilitleri ile bebeğinizi bu gibi tehlikelerden korumanız mümkün. 

Bebeğiniz henüz yürümeye başlamamış olsa bile bir yerlere tutunarak ayağa kalkabilir ve çekmeceleri kendine çekebilir. Bebek güvenlik ürünleri ile bu gibi durumlara karşı önleminizi alabilirsiniz.

Mobilya köşeleri 

Evlerdeki mobilyalar genellikle köşelidir. Yeni yeni ayaklanan minikler için de denge kurmak ciddi bir problemdir. Dolayısıyla da bu köşeli kenarlar bebek için büyük bir tehlikedir. İşte tam da burada köşe koruyucular devreye giriyor. Masa, sehpa ve diğer sivri kenarlı mobilyalarınıza kolaylıkla monte edebileceğiniz bebek köşe koruyucularla bebeğiniz için daha güvenli alanlar yaratabilirsiniz.

Merdivenler

Evinizde merdiven varsa güvenlik kapısı kullanmalı ve kullanmadığınız zamanlar kapalı olduğundan emin olmalısınız.

Prizler

Meraklı bebeklerin en çok ilgisini çeken yerlerden biri olan prizler bebekleriniz için bir felakete sebep olabilir. Eğer prizleriniz alçaktaysa bebek güvenliği için tasarlanmış priz koruyucuları ve priz kapaklarını kullanabilirsiniz. Bazı evlerde prizler bebeklerimizin erişemeyeceği yükseklikte olabilir, ancak uzatmalı prizler de oldukça sık kullandığımız ürünlerdir. Bebeklerimiz bu prizlerin içine metal bir nesneyi sokabilir. Bu nedenle uzatmalı prizleri yerde bırakmamalıyız.

Sabitlenmeyen eşyalar

Eğer odanızda kitaplık gibi ağır mobilyalar varsa muhakkak yere veya duvara sabitlemeniz gerektiğidir. Önüne engel koysanız dahi çocuğunuz kaşla göz arası oraya ulaşabilir ve feci bir kaza yaşayabilir.

Pencereler

Bebeklerinizi evde bekleyen bir diğer tehlike pencerelerdir. Bebeğiniz için daha ferah bir ortam yaratmak için evi havalandırmak gerekir. Ancak çocuğunuz pencerelere tırmanmak isteyebilir ve korkunç kazalar olabilir. Ayrıca havalandırma esnasında pencerelerin çarpması camların kırılmasına da neden olabilir. Bu gibi  tehlikeli durumların önüne geçmek için ayarlı özel çocuk pencere kilitlerinden faydalanabilirsiniz.

Evinizi bebeğiniz için daha güvenli hale getirmenize destek olacak Güvenlik modellerimizi kategorimizden detaylı şekilde inceleyip satış noktalarımızdan sahip olabilirsiniz.

Diğer Makaleler