Bebek Battaniyesi Nasıl Olmalı?

Bebek Battaniyesi Nasıl Olmalı?

Bebeklerin ciltleri yetişkinlerin ciltlerine göre çok daha narin ve incedir. Bu yüzden bebeklerin giydiği kıyafetlere gösterdiğiniz özeni bebek battaniyesi seçerken de göstermelisiniz. Doğal olmayan ürünler bebeğinizin cilt sağlığı için tehlikeli sonuçlara sebep olabilir. Bebeğinizin rahat bir uykuya dalabilmesi için en iyi uyku yardımcısı olan battaniyeleri seçerken dikkat etmemiz gereken bazı detaylar var.

Malzeme seçimine dikkat
Her ne kadar üzerlerine giymeseler de yüzleri ve ağızları sürekli battaniye ile temas halindedir. Bu sebeple herhangi bir kimyasal içermeyen, bebeğin cilt tipine uygun malzemelerden üretilmiş ve mutlaka sertifikalı ürünler seçmeye özen gösterin. Tüylü ipler de bebeğin sağlığı için tehdit oluşturabildiği için örgü battaniye seçiminde titiz davranmalı ve tüylü iplerden örülmüş battaniyeleri tercih etmekten kaçınmalısınız. Bu noktada çift katlı müslinden üretilmiş battaniyeler ve akrilik örme battaniyeler ideal tercih olacaktır. Müslin battaniyeler nefes alan kumaşı ile bebeğiniz aşırı ısınmadan tam ihtiyacı olan sıcaklığa kavuşmasına yardımcı olur. Yumuşak dokulu akrilik kumaştan üretilen battaniyeler, ideal ısıyı sağlamasında faydalı olacaktır. Bu battaniyeler anti alerjik özelliğiyle de bebeğinizin rahat etmesini sağlayacaktır. Örme battaniyeler ise örgü dokusu ile bebeğinizi sıcacık tutacaktır.

Hafif olmasına özen gösterin 

Bebek battaniyesi seçerken dikkat etmemiz gereken bir diğer önemli konu battaniyenin ağır olmamasıdır. Yün battaniyeler bebeğiniz için oldukça ağır olabilir. Onun yerine pamuklu ya da uygun iplik kullanılarak örülmüş battaniyeler bebeğinizin konforu için daha uygundur.

Yumuşaklık

Bebeklerin hassas ciltleriyle uyumlu ve cildinin temas eden bölgelerini tahriş etmeyecek yapıdaki battaniyeler ilk tercihiniz olsun.

Isı özellikleri 

Bebekler oldukça hassas varlıklardır. Bu yüzden özellikle soğuk havalarda battaniye kullanımlarında iyi ısıtan modelleri tercih etmelisiniz. Yaz aylarında ise müslin bir örtü yeterli olacaktır. Müslin, bebeğin vücut ısısını dengelemesi ve yüzde 100 doğal bir ürün olması açısından bebek battaniye modelleri arasında sıklıkla tercih edilen bir dokuma türüdür. 

Boyut 

Bebek battaniyesi seçerken boyutlarına da dikkat etmek gerekiyor. Pusette kullanacaksanız küçük, yatakta kullanacaksanız biraz daha büyük modellere yönelmeniz bebeğiniz için daha iyi olacaktır.

Bebek örtü ve battaniye modellerimizi kategorimizden detaylı şekilde inceleyip satış noktalarımızdan sahip olabilirsiniz.  

Diğer Makaleler