Bebek Kilitleri Kullanmak Faydalı Mıdır?

Bebek Kilitleri Kullanmak Faydalı Mıdır?

Heyecanla beklediğiniz gün geldi çattı. Bebeğiniz artık sizden destek almadan ilk adımlarını atıyor. Yürümeye ve yeni keşiflere hazır. Bebeğinizin keşfe başlamasıyla birlikte hayatınızda da bir şeylerin değişmesinin zamanı geldi demektir. Çünkü artık özgürlüğüne kavuşan bebeğiniz için özgürlük alanında birtakım ufak çocuk tedbirleri alınması gerekiyor zira tedbirler alınmazsa o alan bebeğiniz için özgürlükten çok tehlikeli bir alana dönüşebilir. Bu dönemlerde boyunun yetişebileceği her yeri merak eder ve kurcalarlar. Açık kalan pencereler, tam da onun boyunun erişebildiği klozet kapakları, kolaylıkla çekip açacağı çekmeler bu dönemde karıştırmaya meraklı olan miniğiniz için oldukça tehlikeli olabilir. 

Bebeğinizin adımlarını koşmalara dönüştürebilmesi için güvenli bir ortam yaratmak, alınacak ufak tedbirlerle pekala mümkün.  

Koltuklara da tırmanmaya başlayan miniğiniz artık pencerelere çok kolay erişebilir ve dalgınlık anında bir felaket ortaya çıkabilir. Bunun için kullanacağınız çocuk pencere kilitleri felaketlerin önüne geçmeniz konusunda size destek olabilir. 

Bebeğiniz için tehlikeli olabilecek bir diğer alan ise evinizin banyosu. Klozetler ilk adımlarını atmaya başlayan bebeğinizin boyunun erişebileceği yükseklikte olduğu için klozet kapakları bebeğiniz için oyuncağa dönüşebilir. Klozet kapağı bebeğinizin narin parmakları üzerine düşebilir, bebeğiniz klozetin içine bir şeyler atabilir dahası kazara kendisi içine düşebilir. Ancak klozet kapak kilidi kullanırsanız bunun önüne geçmeniz mümkün. 

Bebeğinizi evde bekleyen bir diğer tehlike ise içinden ne çıkacağı belli olmayan çekmeceler. Özellikle mutfak çekmeceleri kesici ve delici malzemelerin saklandığı bölümler olduğu için bu kısımların özel olarak üretilen çekmece kilitleriyle korumaya almakta fayda var. 

Evdeki tehlikeleri en aza indirmek için geliştirilen bebek kilitleri ile bebeğiniz için güvenli bir ortam ve sınırsız özgürlük sağlamak hiç de zor değil. 

Miniğinizi evdeki tehlikelerden koruyacak bebek kilitleri modellerimizi  kategorimizden detaylı şekilde inceleyip satış noktalarımızdan sahip olabilirsiniz. 

Diğer Makaleler