Bebek Ağız Mendili Tercihinde Nelere Dikkat Etmeli?

Bebek Ağız Mendili Tercihinde Nelere Dikkat Etmeli?

Bebek alışverişine çıkıldığında en son akla gelen ama hayat kurtaran parçalardan biri bebek ağız mendili. Bebeğinizde kusma problemi yaşıyorsanız bu mendillere sıklıkla ihtiyaç duyabilirsiniz. Özellikle birçok bebekte yoğun olarak görülen bebek reflüsü sorununda bebeğinizin temizliğinin en önemli parçalarından biri haline gelir. İlerleyen süreçte diş çıkarma döneminde artan ağız sıvısını da göz önünde bulundurursak bebek alışverişinde bolca almanız gereken ürünlerin başında ağız mendilleri geliyor. Ancak ağız salgısını ve beslenme esnasında oluşan atıkları temizlemenize yardımcı olan ağız mendili seçiminde dikkatli olmak gerekiyor. 

Doğal kumaşlar 

Bebeğinizin teni çok hassastır. Bebeğinizin teniyle temas edecek olan ağız mendilinin de en az onun teni kadar hassas bir yapıda olması gerekir. Pamuklu kumaştan üretilen ürünler kullanmak bebeğiniz için en uygun seçim olacaktır. 

Müslin ağız bezleri 

Bebek ağız mendili tercihinde oldukça fazla seçenek yer alıyor.  Ancak annelerin çok eski dönemlerden beri tercihi müslin bez olmaktadır. Annelerin bebeklerini kundaklamak için kullandığı müslin kumaşlar zamanla bebeklerin hemen her ihtiyacında kullanılan bir malzeme olmaya başlamıştır. Bebeklerin gazını çıkarırken omuza serilen müslin örtü ilerleyen dönemlerde harika bir ağız bezine dönüşebilir. Bebeğinizi temiz ve kuru tutmanıza yardımcı olan müslin ağız bezi sayesinde rahatı yerinde olacak. 

Yıkanabilir ürünler tercih edin 

Bu bezleri seçerken dikkat etmeniz gereken bir diğer önemli detay ise ürünün yıkanabilir özellikte olmasıdır. Sık sık ortaya çıkacak kusma ve küçük kazalar bu mendillere ihtiyacınızı artıracak, dolayısıyla hızlıca yıkanıp kuruyor olması da büyük bir avantaj sağlayacaktır.  

Müslin ağız bezlerimizi kategorimizden detaylı şekilde inceleyip satış noktalarımızdan sahip olabilirsiniz. 

Diğer Makaleler