Kundaklayarak uyutmanın faydaları nelerdir?

Kundaklayarak uyutmanın faydaları nelerdir?

Annelerin en büyük arzusu miniğinin deliksiz ve keyifli bir uyku uyumasıdır. Birçok bebek ne yazık ki gaz, sıçrayarak uyanma ve benzeri sebeplerden dolayı sancı çeker, ağlar ve dolayısıyla kaliteli bir uyku çekemez. Hal böyle olunca da anneler bebeğini rahat ettirmenin yollarını ararlar. Bilinen en eski yöntemlerden olan bebek kundaklama bu konuda annelere destek olacak bir çözümdür. Kundak bebeğin anne karnındayken sarmalandığı sıcacık ortamı taklit ederek bebeğe anne karnındaki gibi rahat ve sıcak hissettirir. 

⦁ Anne karnındaymış hissi verdiği için bebekler kendilerini daha güvende hissederek daha çabuk uykuya dalarlar. Ayrıca uyku arasında uyandıklarında da kendi kendilerine uykuya geçişleri kolay olur. 

⦁ Dünyaya gözlerini yeni açan bebekler anne rahminin sıcaklığından sonra yeni ortamına uyum sağlamakta zorlanabilir. Vücut ısı dengesi tam oluşmayan bebeğin kendi vücut ısısını korumasında faydalıdır. 

⦁ Kundaklamada önemli olan kalça ve bacak bölgesinin çok sıkı sarılmamasıdır. Asıl amacın üst gövdeyi ve kolları sarmalamak olduğunu hatırlamalı ve kalça bölgesinin sıkı sarmalanmasının kalça çıkığı gibi istenmeyen sonuçları olabileceği akılda tutulmalıdır.

⦁ Dünyaya yeni gözlerini açan minikler uykuda sıçrama, kollarını kaldırma gibi refleksler sonucunda aniden uyanabiliyor. Kundak içerisindeki bebekler bu hareketleri yapamadığı için daha uzun süreli ve rahat uyurlar. 

⦁ Annelerin de bebeklerin de hayatını zorlayan kolik derdinizi kundaklama ile biraz dindirmeniz mümkün. 

⦁ Sancılı ve gazlı bebeklerin ağlama nöbetlerini durdurur.

⦁ Bebek kundaklamak doktor kontrollerinde de kolaylık sağlar. Bebeklerin tartılma ve kan alım işlemleri çok daha rahat bir şekilde yapılır. 

⦁ Kundaklanan bebekler daha rahat ve uzun süre uyudukları için annelere de kendilerine ayıracak zaman kalır ☺ 

Yeni Kundak modelimizi kategorimizden detaylı şekilde inceleyip satış noktalarımızdan sahip olabilirsiniz.

Diğer Makaleler