Bebek Yüzme Simidinin Yapısı Nasıl Olmalı?

Bebek Yüzme Simidinin Yapısı Nasıl Olmalı?

Yüzme eylemi bebeklerin gelişimine olumlu katkı sağlarken aynı zamanda bebeğiniz için eğlencelidir. Araştırmalara göre yüzen bebekler yüzmeyen bebeklere göre birçok beceriyi daha erken kavrar. Ayrıca yüzen bebekler kas kontrolleri ve gelişmiş koordinasyonları sayesinde daha erken yaşta yürümeye başlar. Yüzen bebekler yüzemeyen bebeklere kıyasla matematikte, dilde ve söylenenleri yapmada daha önde olurlar. Yüzme denge koordinasyon ve algısal yetenekleri artırdığı gibi bebeğin sosyal, fiziksel ve psikolojik gelişimine da katkı sağlar. Yüzerek sinir sistemi rahatlayan bebeğin yemek, gaz ve uyku sorunları da ortadan kalkar.

Faydaları saymakla bitmeyen yüzme için ilk iş bebeğinizi suya alıştırmaktan geçiyor. Bunun için kullanabileceğiniz pek çok yöntem ve materyal bulunuyor. Bebekler için özel olarak üretilen, bebeklerin suda hareketini kolaylaştıran ve yüzerken ona kolaylık sağlayan bebek deniz simidi, boyun simidi ve mayo bebek bezi gibi yüzme ekipmanlarından destek alabilirsiniz. 

Mayo bebek bezi, zel emici tanecikleri ve sıvıyı sızdırmayan dış yüzeyi sayesinde normal bebek bezleri gibi şişmez ve bebeğinizin suyun içinde rahat bir şekilde hareket etmesini sağlar. Külot gibi giyilebilen mayo bebek bezleri kullanım kolaylığı sağlayarak hem annenin hem de bebeğin havuzda ve denizde keyifli bir şekilde zaman geçirmesine yardımcı olur. 

Bebek boyun simidi

Doğuştan yüzücü olan ancak zamanla bu yeteneğini unutan bebeklerinize yüzmeyi hatırlatmanın en basit yöntemi deniz simididir. Ancak kullanılan deniz simitlerine dikkat edilmesi ve bebekler için özel tasarlanan simitlerin tercih edilmesi gerekiyor. Bebek simitleri: 

● Bebeğinizin sadece kafa kısmının suyun dışında kalmasına yarayan bir tasarımı olan bebek boyun simidi ya da diğer adıyla bebek yüzme simidi bebeğinizi suya alıştırmak için çok uygundur.
● Bebek simidi içerisindeki bebek, suyun üzerinde kolaylıkla durup etrafı seyerken rahatça hareket edip yüzmeye başlar.
● Boyun simidi kullanmak doğuştan var olan kurbağalama yüzme refleksini harekete geçirir.
● Sağlam plastiklerden yapılan ve şişme bir oturma bölümü bulunan simitlerde bebeğiniz güvende hisseder.
● Bebeğin öne düşmesini engelleyen emniyet kemeri ile tam koruma sağlar.
● Klips sistemi bulunan bebek yüzme simitleri kullanım kolaylığının yanı sıra bebeğinizin üzerine kolayca oturur.

Bebek yüzme destek ürünlerini kategorimizden  detaylı şekilde inceleyip satış noktalarımızdan sahip olabilirsiniz. 

Diğer Makaleler