Bebekleri Evdeki Tehlikelerden Korumanın Yolları

Bebekleri Evdeki Tehlikelerden Korumanın Yolları

Bebeğin hayatınıza girmesiyle pek çok yönden değişim başlar. İş hayatı, sosyal hayat ve özellikle ev yaşamı olmak üzere tüm detaylar bebeğe göre şekillenir. Özellikle bebeğin tüm vaktini geçirdiği evlerde değişimin en büyüğü yaşanır. Bebeğinizi gözünüzden sakınsanız da tedbir almadığınızda ev kazaları meydana gelebilir. Özellikle hareketlenmeye başladığı dönemlerde bebeğinizi kontrol etmeniz eskisi kadar kolay olmayacaktır. Emeklemeye başlayan bebek yatağından uzaklaşıp evin diğer alanlarına yönelecektir. Keşfetme arzusu ile bulduğu her çekmeceyi açıp, her deliğe parmağını sokmaya çalışacaktır. Bunları yaparken zaman zaman dengesini kaybedip düşecek belki de başını ve vücudunu eşyalara çarpacaktır. Ev kazaları bebekli ailelerin kaçınılmazıdır. Ancak önemli olan bu kazaları en az hasarla atlatmaktır. Bebeğinizi evdeki tehlikelerden korumak için pek çok yöntem buluyor. İşte onlardan birkaçı...

Prizlere dikkat

Prizler, bebekler için en tehlikeli alanlar arasında yer alıyor. Prizlerin o küçük delikleri bebeklerin merakını uyandırıp cezbedebilir. İçine sokacağı metal cisimler veya parmağı elektriğe çarpılmasına neden olabilir. Bu yüzden ebeveynlerin öncelikle prizleri, priz koruyucular ile kapatması gerekiyor. Özellikle bebeklerin ulaşabileceği prizleri mutlaka korumaya almalısınız. Priz deliklerini kapatmaya yarayan koruyucuların yanında topraklı prizler için geliştirilen priz kapakları da bebeğinizin güvenliği için yüksek koruma sağlayacaktır. 

Çekmeceler ve dolap kapakları için önlemler

Çekmece karıştırma merakı çoğu zaman ev kazalarına neden olmaktadır. Bu noktada çekmece, dolap kapakları, buzdolabı ve açılıp kapanan her türlü ev eşyası için özel kilitler geliştirilmiş durumda. Bebeğin ellerini çekmeceye sıkıştırmasına ve çekmecenin yerinden çıkıp üstüne düşmesine engel olan bu kilitler ev kazalarına karşı pratik bir çözüm olacaktır. 

Çarpmalara karşı önlemler

Pek çok ebeveyn bebekleri hayatlarına girdikten sonra eşyalarını değiştirmeye başlıyor. Ancak eşyaları değiştirmeden basit yöntemlerle bebeğinizi korumaya alabilirsiniz. Sivri ve sert köşeler silikon köşe koruyucular ile güvenli ortamlara dönüştürülebilir. Böylece bebeğiniz evde dolaşırken siz de rahat edebilirsiniz. 

Kapı çarpmalarına karşı önlemler

Aniden kapanan kapılar bebeğiniz için büyük tehlike oluşturabilir. Bunun için geliştirilen kapı koruyucular bebeklerin ve çocukların kapı aralıklarına parmaklarını sıkıştırmalarını engeller. Bunun yanında odada kilitli kalmalarının da önüne geçer. 

Pencereleri unutmayın!

Bebekler ve çocuklar için evdeki her detay gibi dışarıya da büyük bir merak vardır. Dışarısı ile bağlantı kurmalarını sağlayan pencereler bebekleriniz için büyük tehlike doğurabilir. Çocukların pencereden sarkmasını engelleyen pencere kilitleri, aynı zamanda rüzgar ile çarpma ve kırılmaların da önüne geçecektir. 

Banyodaki tehlike

Evinizdeki her detayı düşünmeli ve bebeğiniz için önlemini almalısınız. Dikkat edilmesi gereken alanlardan bir diğeri de banyolardır. Temizlik kimyasallarının yer aldığı bu alanda kimyasalları mutlaka bebeğinizin ulaşamayacağı bir yere koymalısınız. Klozet için de birtakım önlemler alabilirsiniz. Öyle ki bebeğiniz kazara klozetin içine düşebilir veya tuvalete bir şeyler atıp tıkanmasına neden olabilir. Bu yüzden oldukça pratik şekilde bu duruma karşı da önleminizi alabilirsiniz. Bebekler için geliştirilen klozet kapak kilitleri, bu noktada en garanti yöntem olacaktır.

Birbirinden farklı güvenlik ürünlerine kategorimizden detaylı şekilde inceleyip satış noktalarımızdan sahip olabilirsiniz. 

Diğer Makaleler