Bebekler Güneş Gözlüğü Kullanmalı Mı?

Bebekler Güneş Gözlüğü Kullanmalı Mı?

Güneş ışınları sağlıklı yaşamın vazgeçilmez bir parçası. Ancak hepimizin bildiği üzere güneş ışınlarının zararlı etkileri de var. Güneşin zararlı UV ışınları ciltte ciddi hasarlara neden olurken gözleri de olumsuz yönde etkiliyor. Bebekler ve çocuklar ise bu bu ışınlardan daha fazla etkileniyor. Bu yüzden özellikle yaz aylarında güneş ışınlarının zararlarına karşı önlem alınması gerekiyor. Güneş koruyucular, siperli şapkalar, seçtiğiniz kıyafetler ile bebeğinizin cildini koruyorsunuz. Peki ya gözleri? 

UV ışınları gözleri nasıl etkiliyor?
Güneşin zararlı ışınlarına uzun süre maruz kalınması gözün özellikle kornea tabakasını olumsuz yönde etkiliyor. Gözde kuruluk, batma, kaşıntı, yanma gibi belirtilerle birlikte pek çok göz hastalığına ortam oluşturuyor. Bu yüzden uzmanlar erken yaşlarda güneş gözlüğünün kullanılmasını öneriyor.

Güneş gözlüğü kullanmaya ne zaman başlanmalı?

Pek çok kişi güneş gözlüğünü çocukları için sevimli bir aksesuar olarak görüyor ve kullanıyor. Ancak çocuklarda gözlük kullanımına daha hassasiyetle yaklaşılması gerekiyor. Uzmanlar erken yaşlarda çocuklara gözlük kullanma alışkanlığının yerleştirilmesini öneriyor. Genel görüşler 2 yaşından itibaren kullanılmasına yönelik olsa da büyük çoğunluk yenidoğan döneminden itibaren de önermekte. Burada önemli olan detay koruyucu özelliklere sahip olan çocuk güneş gözlüklerinin tercih edilmesi.

Kategorimizde yer alan çocuk gözlükleri tamamen bebeklerin rahatına ve sağlığına yönelik olarak dizayn edilmiştir. %100 UVA-UVB-UVC koruması bulunan gözlük camları, güneşin zararlı ışınlarına karşı yüksek koruma sağlamaktadır. Ayarlanabilir / çıkartılabilir arka lastikleri ise gözlük kullanımında konfor sunmaktadır. Bunun yanında 2 bedenin tek gözlükte yer aldığı modellerimiz ise uzun süreli kullanımlar için idealdir. 

Zararlı güneş ışınlarına karşı koruyucu çocuk güneş gözlüklerini kategorimizden detaylı olarak inceleyebilir, satış noktalarımızdan sahip olabilirsiniz. 


Diğer Makaleler