Müslin Kumaş Ne İşe Yarar?

Müslin Kumaş Ne İşe Yarar?

Yumuşacık doğal yapısı ile bebek tekstil ürünlerinin bir numaralı kumaş tercihi olan müslin kumaş, aynı zamanda dünyanın en eski kumaş türleri arasında yer alıyor. Mısırlılar tarafından bebek kundaklamak için kullanıldığı bilinen müslin kumaş, günümüzde de aynı amaçla kullanılmaya devam ediyor. Kundaklık kumaş olarak kullanılmasının yanında daha pek çok alanda kullanılan müslin kumaşa gelin yakından bakalım.

Kundak için ideal tercih

İnce ve seyrek bir dokuya sahip olan müslin kumaşlar pamuklu yapısı ile bebeklerin narin yapısına en iyi uyum sağlayan kumaş türleri arasında gelmektedir. Kundaklanan bebek kendini güvende ve huzurlu hisseder. Bebek anne karnındaki konforlu rahatlığı müslin kumaşla birlikte kundaklama yönteminde tekrar bulur. Bebeği güvenli uyku pozisyonunda tutmada büyük fayda sağlar.  

Minik ağızlara hassas bir dokunuş

Bebeklerin diş çıkarma gibi sebeplerle sık sık ağız suları akar. Salyası ile çoğu zaman kendi üzerini ıslatırken kucağınıza aldığınızda kaçınılmaz son sizi de bekler. Müslin bez, bebeğinizin ağız suyu salgıladığı dönemlerde ağız bezi olarak en büyük yardımcınız olur. Fular önlük olarak kullanacağınız müslin bezi, ekstra emici dokusu ile doğumdan itibaren kullanabilirsiniz.

Sıcak havalara hafif bir örtü

Sıcak havalardan sizin kadar bebeğiniz de bunalır. Üşür diye giydirip üzerini örttüğünüz bebeğiniz huzursuz olup uyku sorunu yaşamaya başlar. Bu noktada müslin bez sıcak havalarda ideal bir tercih olarak karşınıza çıkacaktır. Pamuksu dokusu ile sıcak havalarda tek kat müslin örtü bebeğiniz için yeterli olacaktır.

Omuz örtüsü, havlu ya da güneşlik

Bebekler için kullanım alanı oldukça geniş olan bu çok amaçlı bezi; emici bir havlu, pusete ek güneşlik, alt değiştirme örtüsü ve bebeğiniz ile ilgili daha pek çok alanda rahatlıkla kullanabilirsiniz. 

Pamuksu dokusu ile bebeğinizin her an yanında olacak olan müslin bezleri kategorimizden detaylı olarak inceleyebilir, satış noktalarımızdan sahip olabilirsiniz.


Diğer Makaleler