Müslin Kumaşın Özellikleri Nelerdir?

Müslin Kumaşın Özellikleri Nelerdir?

Dünyanın en eski dokuma kumaşlarından olan müslin günümüzde özellikle bebek ürünlerinde sıklıkla karşımıza çıkıyor. İlk kez mısırlılar tarafından bebeklerini kundaklamak için kullanılan müslin örtüler annelerin miniği için her şeyin en güzelini ve sağlıklısını aradığı şu dönemlerde çantalarının vazgeçilmezi. Müslin örtüler; bebeklerin altlarını değiştirmede, özellikle diş çıkarma dönemlerinde sık görülen ağız salgısını temizlemede, kundak bezi olarak ve daha birçok alanda annelerin ilk tercihlerinden.

Saf ve doğal yapı

Müslin, pamuk ve bambu gibi malzemelerden üretilen doğal bir kumaştır. Bu nedenle hem yumuşak hem emici hem de son derece sağlıklıdır. Bebeği için en iyisini düşünen annelerin gönül rahatlığıyla kullanabileceği bir kumaştır.

Dayanıklıdır

Müslin kumaşlar narin gibi gözükse de yıkama işlemine karşı oldukça dayanıklıdırlar. Müslin kumaşların yıkandıkça yumuşaması en belirgin özelliklerindendir.

Kullanışlıdır

Bu çok hafif ve ince kumaşların bebeklerin ağız salgısının temizlenmesinden kundaklamaya kadar çok geniş bir alanda kullanımı vardır. Hafif olması nedeniyle taşıma kolaylığı da sağlayan müslin, bebeğinizin üzerine örtebileceğiniz bir örtüye, alt değiştirme bezine ya da bir oyun halısına dönüşebilir.

Nefes alır

Müslin kumaşlar seyrek dokunması nedeniyle havayı geçiren bir yapıdadır. Kumaşların bu özel yapısı havayı kolaylıkla geçirerek bebeklerin terlemesinin önüne geçer. Kundak örtüsü olarak kullanmak için de 4 mevsim idealdir.

Bebeğiniz için en ideal kumaş olan müslin modellerimizi  kategorimizden detaylı şekilde inceleyip satış noktalarımızdan sahip olabilirsiniz. 

Diğer Makaleler