Alıştırma Çantasına Hangi Tür Besinler Konulabilir?

Alıştırma Çantasına Hangi Tür Besinler Konulabilir?

Bebeğinizin ek gıdaya geçişi ile birlikte lezzet dolu bir serüven de başlıyor demektir. 6 ay boyunca anne sütüyle beslenen bebeğiniz ek gıdaya geçiş ile birlikte yeni lezzetleri deneyimlemeye başlar. İlerleyen süreçte bu duruma birkaç minik diş de eklenince serüven daha renkli bir hale gelir. Hal böyle olunca yeni ekipmanlar da serüvene dahil olur. Atıştırma çantaları da bu serüvenin baş kahramanlarından biri. Çünkü anneler evin dışında da bebeklerini kendi elleriyle hazırladıkları ve emin oldukları yiyeceklerle beslemek isterler. Bu yiyecekleri en kolay muhafaza etmenin yolu da atıştırma çantasından geçer. Anneler için kullanım kolaylığı sağlayan atıştırma çantalarında birçok gıda dökülmeden gidilen her yere taşınabilir. Özellikle dışarıda uzun kalacaksanız bebeğinizi açlık çekmesini önleyebilirsiniz.

Peki atıştırma çantasına nasıl besinler konulabilir.

Krakerler

Bebeğiniz için evde hazırlayacağınız krakerlerle hem ona harika bir diş kaşıyıcı hem de sağlıklı bir atıştırmalık öğün verebilirsiniz.

Parmak besinler

Bebeğinizin kendi kendine beslenmeyi öğrenmesi açısından olduğu kadar, motor gelişimi ve koordinasyonu açısından da büyük önem taşıyan parmak besinler atıştırma çantasında güvenle yerini alabilir.

Kuruyemişler

Bebeğinizin ayına ve gelişimine uygun olarak seçeceğiniz kuruyemişler sağlıklı bir ara öğün olabilir.

Meyveler

Açlığı bastıran ve sindirimi kolay olan besinler arasında yer alan meyveler yine bebeğinizin yaşına ve gelişimine uygun bir şekilde seçilerek atıştırma çantasında her yere götürülebilir ve sağlıklı bir ara öğün olarak bebeklere rahatlıkla yedirilebilir.

Ek gıdaya geçiş döneminin bir numaralı destekçisi atıştırma çantamızı kategorimizden detaylı şekilde inceleyip satış noktalarımızdan sahip olabilirsiniz. 

Diğer Makaleler