Meyve Emziğine Hangi Meyveler Konulabilir?

Meyve Emziğine Hangi Meyveler Konulabilir?

Bebek tarafından yeni lezzetlerin keşfedilmeye başlandığı ve damak tadının gelişmeye başladı ek gıda dönemi hem eğlenceli hem de zorlayıcı süreçler arasında geliyor. İlk 6 ay boyunca ihtiyaç duyduğu tüm vitamin, protein ve minerali anne sütünden karşılayan bebekler, 6. aydan sonra büyümenin hızlanması ile anne sütüne ek olarak diğer besinlere de ihtiyaç duymaya başlar. Bebeklerin sindirim sistemleri 6. aydan itibaren anne sütü dışındaki besinleri sindirme faaliyetlerine başlar. Bu yüzden uzmanlar ek gıdaya geçiş için ideal zamanın 6. ay olduğunu belirtmektedir. Anne sütü ile paralel olarak devam eden bu süreçte ek gıda hiçbir zaman anne sütünün önüne geçmemelidir. Ek gıda sürecinde ana hedef bebeği yeni besinlerle tanıştırmak olmalıdır. Karnını tamamen doyurmaktan kaçınılmalıdır. Geçiş sürecinde en etkili tercihler arasında ise meyve ve sebzeler gelmektedir. 

Henüz çiğneme refleksi gelişmeyen bebekler, bu dönemde emme içgüdüsü ile hareket etmeye devam eder. Püre haline getirilen meyve sebzelerin tüketilmesi ek gıdaya geçilen o ilk dönemlerde anneleri biraz zorlayabilir. Bu noktada emmeden çiğnemeye geçişi kolaylaştıran meyve fileleri veya meyve emzikleri ideal tercih olacaktır. Bebeklerin boğulma riski taşımadan meyve sebzelerin tadına varmasına yardımcı olan meyve fileleri ve meyve emzikleri aynı zamanda mükemmel bir diş kaşıyıcı olarak da fayda sağlıyor. Peki bu file ve emziklerde hangi tür meyve ve sebzeler tüketilebilir?

Aslında doktorunuzun uygun gördüğü ve bebeğinize alerji yapmayan tüm meyve ve sebzeleri bu emzik ve fileler içinde kullanabilirsiniz. Ancak elma, ayva, salatalık, havuç gibi sert meyve ve sebzeleri emerken bebeğiniz zorlanabilir. Bu noktada en ideal tercih elma, şeftali, armut, kayısı, karpuz gibi sulu ve yumuşak meyveler olacaktır. Bu tarz meyveleri meyve emziği ile kolayca tüketen bebeğiniz aynı zamanda tutma ve kavrama kabiliyetini de geliştirecektir. Onun meyve sebzeleri tüketirken sergilediği görüntüsü ise ek gıda sürecini eğlenceye dönüştürecektir.

Bebeğinizin ek gıda serüvenine büyük bir keyifle eşlik edecek olan meyve emzikleri ve meyve filelerini  kategorimizden detaylı şekilde inceleyip satış noktalarımızdan sahip olabilirsiniz. 


Diğer Makaleler