Mama Kaşığı Nasıl Olmalı?

Mama Kaşığı Nasıl Olmalı?

Bebeğiniz büyüyor ve onun her anı sizin için yepyeni deneyimlerle dolu. Uzun süren emzirme döneminden sonra artık bebeğinizle ayrılma zamanınız geldi çattı. Ek gıdaya geçiş ile birlikte hayatımıza farklı beslenme destek ürünleri katılır. Mama kaşığı da bebek ürünleri içinde önemli bir yere sahiptir. Tüm bu süreçlere muazzam bir şekilde uyum sağlayacak olan olan birçok ürün piyasada mevcut.  Annenin işin bir hayli kolaylaştıracak olan olan mama kaşıkları oldukça basit bir ürün olmasına karşın birçok farklı fonksiyon ve özelliktedir. Peki ideal mama kaşığı nasıl olmalı? 

Bebeğinizin ağzına uygun büyüklükte ve yuvarlak hatlara sahip olan kaşıkları tercih etmeniz bebeğinizin damak anatomisinin olumsuz etkilenmesinin önüne geçer.

Mama kaşıkları yumuşak uçlu olmalıdır ki bebeğinizin damağını acıtmasın ve bebeğinizi kaşıktan soğutmasın.  

Bebek mama kaşığının oldukça hafif bir yapıda olmasına dikkat edin ki bebeğiniz içine aldığı yiyecekleri kolayca kaldırarak ağzına götürebilsin. 

Bebeğiniz için tercih edeceğiniz mama kaşığının kaliteli ham maddeden üretilmiş olmasına ve BPA içermemesine dikkat edin. Kalitesiz hammadde kullanılarak üretilen mama kaşıkları bebeğinizin sağlığı için ciddi bir tehdit demektir. 

Bebeğiniz artık kendi başına yemek yeme dönemine geldiğinde tercihinizi kolay kavranabilen saplara sahip olan kaşıklardan yana kullanın. Sürekli elinden düşen kaşıklar bebeğinizin motivasyonunu düşürebilir ancak bebeğiniz kaşığı kolay kavrarsa yeme alışkanlığını çabuk kazanır. 

Bebeğiniz artık kendi başına yemek yeme dönemine geldiğinde püre kaşıkları ile yumuşak bir geçiş yapmak öğrenme dönemini daha kolay bir hale getirecektir. Zira bu süreçte normal kaşık kullandığınız takdirde bebeğiniz ağzına götürene kadar yiyecekler kaşıktan düşebilir.  Bu da bebeğinizin motivasyonunu olumsuz yönde etkileyebilir. Ancak bebeğinizin minik elleri için özel olarak tasarlanan püre kaşıklarının delikli yapıdaki ucuna püreler kolaylıkla tutunur ve beslenme saatleri başarı ile sonuçlanır.

360 derece dönebilen mama kaşıkları bebeğinizin kendi başına yeme macerasında kolay öğrenmesine katkı sağlar. 

Uzun saplı, taşıma kutulu, set halinde sunulan mama kaşıkları da bebeğinizin beslenme saatleri için ideal tercih olacaktır.

Yemek saatlerini daha eğlenceli hale getirecek Mama Kaşığı  modelimizi kategorimizden detaylı şekilde inceleyip satış noktalarımızdan sahip olabilirsiniz.

Diğer Makaleler