Hangi bebek önlükleri tercih edilmeli?

Hangi bebek önlükleri tercih edilmeli?

Anne babaların en büyük derdi çabuk kirlenen bebek kıyafetleri. Hal böyle olunca kıyafetlerin kirlenmesini geciktirmek için alınan önlemlerin başında önlük kullanımı geliyor.  Her ne kadar yeni doğan bebekler anne sütü dışında bir gıda almıyor ve bu sebeple de önlüğe ihtiyaç duymuyor gibi gözükse de aslında çok sık tekrarlanan kusma ve salya salgılama durumları sebebiyle önlük yeni doğan miniğinize de şart.  Bebek doğar doğmaz başlayan beslenme serüveni özellikle ek gıdaya geçiş ve bebeğinizin kendi kendine yemeyi öğrenmeye başladığı dönemlerde gün içerisinde sürekli tekrarlanan mama saatleri ile sürekli kirlenen, kolları ıslanan kıyafetler ve dolayısıyla da yıkanması gereken çamaşırlar demek. Fedakar anneler, biliyoruz ki yavrularınız için günde 5 posta çamaşır yıkarsınız ancak bebeğinin lezzetli besinlerle tanıştığı mama saatini kıyafet değiştirerek bölmek pek de doğru değil. Ayrıca sürekli yıkanan kıyafetler aşınarak bebeğinizin cildinde alerjik reaksiyonlara da sebep olabilir. Bu noktada bebek mama önlükleri ile mama saatlerinde bebeklerinize sınırsız konfor ve özgürlük hakkı tanıyabilirsiniz. Hangi bebek önlüğünü tercih edeceğiniz konusunda bazı detaylara dikkat etmenizde fayda var. Bu noktada bebek önlüğü alırken sizinle paylaşacağımız birkaç tavsiyeyi göz önünde bulundurabilirsiniz.

Eğer bebeğinizin cildinin tahriş olmasını istemiyorsanız yüzde 100 pamuk kumaşa sahip olan bebek mama önlükleri sizin için ideal olacaktır. Yüzde 100 pamuklu ürünler özellikle yeni doğan miniklerde salya için alınan tedbirlerde ilk tercih olmalıdır. 

Sürekli kirlenen önlükleri yıkanabilir kumaştan tercih etmenizde fayda var. Eğer havlu önlük kullanıyorsanız su geçirmez laminasyon özelliğinin olmasına dikkat etmelisiniz. 

Bebeğinize kendi başına yeme alışkanlığını kazandırdığınız dönemde kollu önlükler en büyük destekçiniz olabilir. Bebeğinizin kollarından geçirerek kullanacağınız bu ürün ile bebeğiniz göğüslerinden omuzlarına kadar korunur. Bu önlükler iç kol kısımlarının pamuklu yapısı sayesinde bebeğinizin cildiyle mükemmel bir şekilde uyum sağlarken nefes alabilme özelliği ile de aşırı sıcak hissedilmesinin önüne geçer. 

Ürünlerin bebeğinizin sağlığını tehdit etmeyecek malzemeden üretilmiş olmasına dikkat edin. Zira bebeğiniz önlüğü zaman zaman ağzına götürecektir. Bu sebeple kimyasal içermeyen malzemelerden üretilmiş bebek mama önlükleri en sağlıklısı olacaktır. 

Bebeğinizin diş çıkarma dönemine denk gelen ek gıdaya geçiş döneminde bebeklerinize diş kaşıma özelliği de olan önlüklerden kullanmak bebeğinizi dolayısıyla da sizi rahatlatacaktır. Bunun yanında fular önlükleri de tercih edebilirsiniz. 

Silinebilir kumaşlardan üretilen leke tutmaz önlük modelleri de pratik kullanımı ile annelerin sık tercih ettiklerinden. Hem annelerin hem de bebeklerin konforu düşünülerek tasarlanan bu önlükler ile mama saatleri daha özgür geçiyor. 

Bunları göz önünde bulundurarak seçeceğiniz doğru bebek önlüğü sayesinde bebeğinizin beslenme saatlerini daha rahat geçirebilirsiniz.

Birbirinden renkli Önlük modellerimizi kategorimizden detaylı şekilde inceleyip satış noktalarımızdan sahip olabilirsiniz.

Diğer Makaleler