Bebekler Ne Zaman Çatal Kaşıkla Beslenebilir?

Bebekler Ne Zaman Çatal Kaşıkla Beslenebilir?

Bebeğiniz her geçen gün büyüyor. Yeteneklerine her geçen gün yenilerini ekliyor. Ek gıda ile başlayan yeni dönemde yeni lezzetleri keşfederken kendi kendine yeme alışkanlığını da geliştiriyor. Bu dönemde yeteneklerini geliştirmesi için kullanılan bebek ürünleri ise önemli bir rol oynuyor. Özellikle bebek çatal kaşıkları bu dönemin en önemli ihtiyaçları arasında geliyor. Peki çatal kaşık kullanmaya ne zaman başlanmalı? 

Ek besine geçişle başlayan süreç, bebeklerinizi çatal kaşıkla tanıştırmanız için ideal zaman olacaktır. Ancak her bebeğin gelişim ve davranışları birbirinden farklılıklar göstermekte. Bu yüzden çatal kaşık ile beslenmeye geçişte net bir zaman vermek doğru olmayacaktır. Bebeğinizin yeme alışkanlıklarını gözlemleyip hazır olduğunu düşündüğünüzde çatal kaşık kullanmaya başlayabilirsiniz.

Bebek kaşıkları bu süreçte öncelikli olarak hayatınızda yer almaya başlayacaktır. 6-12 ay arasındaki bebekler püre kıvamındaki besinleri rahatlıkla tüketebilecek yeteneğe sahip olurlar. Bu dönemde çeşitli meyve ve sebzelerle hazırladığınız püreler için bebeğinizin ağız yapısına uygun mama kaşıklarını tercih edebilirsiniz. Seçtiğiniz ürünlerin yumuşak yapılı olmasına ve BPA içermemesine dikkat etmelisiniz. 

Pek çok motor hareketini kolaylıkla yapmaya başladığı 12-18 ay arasında, bebeğiniz tutma ve kavrama yeteneğini de iyiden iyiye geliştirecektir. Hatta bu dönemde kaşığı sizin elinizden alıp kendi kendine yemek istediğini hareketleriyle anlatmaya çalışacaktır. Her ne kadar yeteneklerini geliştirse de bu dönemde bebekler hareketlerini tam olarak kontrol edemez. Bu yüzden kaşık tercihinizde yuvarlak, kenarları yumuşak ve bebeğin hassas diş etlerine uygun olanları tercih edilmelisiniz. 

Bebek çatalı kullanımı için de yine tutma ve kavrama gibi motor yeteneklerini iyice geliştirdiği 18-24 aylık zaman dilimini beklemeniz faydalı olacaktır. Bu dönemde bebeğiniz için hazırladığınız makarna, pilav, tavuk köfte gibi yiyecekleri kendi kendine tüketmesi için bebek çatalları ile destekleyebilirsiniz. Çatal dişleri güvenlik için yuvarlatılmış, yumuşak ve geniş tutacağı sayesinde kolay kavrama sunan bebek çatalları süreci hızlandıracaktır. 

Bebeğinizin yeme alışkanlığını geliştirdiği bu dönemde yol gösterecek olan kaşık ve çatalları kategorimizden detaylı şekilde inceleyebilir satış noktalarımızdan sahip olabilirsiniz.


Diğer Makaleler