Ek Gıdaya Geçişte Atıştırma Çantasının Faydaları Nelerdir?

Ek Gıdaya Geçişte Atıştırma Çantasının Faydaları Nelerdir?

Ek gıdaya geçiş ile birlikte bebeğiniz anne sütü dışındaki tatlarla tanışmaya başlar. Bebeğin damak gelişiminin başladığı bu dönemde, bebeğinizle birlikte bir lezzet deneyimi başlıyor demektir.  Bazı bebekler verilen gıdaları kolaylıkla kabul ederken bazı bebeklerde zorluk yaşanabilir. Onun neyi sevip neyi sevmeyeceğini keşfederken bir yandan da damak zevkine uygun tarifler de hayatınıza girmeye başlayacak. Bu noktada ek gıda tarifleri annelerin imdadına yetişecektir. 

Parmak yiyecekler bebeklerde ek gıdaya geçiş döneminde çok önemli bir rol oynar. Parmak yiyecekler bebeğin tutma kabiliyetini geliştirirken süper bir diş kaşıyıcıdır. Parmak yiyecekler bebeğinizin kendi kendine beslenmeyi öğrenmesine yardımcı olur. Motor gelişimi ve koordinasyonu açısından da büyük önem taşır. 

Ek gıdaya geçişle birlikte bebeğin tükettiği besinler de çeşitlenmekte. Özellikle kraker, kurabiye, kuruyemiş, kuru meyve vb. atıştırmalıklar hayatına girmekte.  Ancak bunun için paketli ve katkı maddeleri içeren ürünler yerine evde hazırladığınız sağlıklı atıştırmalıklar ideal tercih olacaktır. Bu dönemde özellikle kuruyemişler bebekler için oldukça besleyicidir. Bebeğinizin dişleri henüz yoksa kuruyemişleri püre halinde verebilirsiniz. Ancak bebeğinizin dişleri varsa parçalanmamış haldeki kuruyemişler çiğneme ve ezme becerilerinin gelişmesi açısından bebeğiniz için daha faydalı olacaktır.

Atıştırma çantası çok önemli 

Tüm bu krakerler hazırlandı, kuruyemişler bebeğin gelişimine uygun olarak seçildi, meyveler de tamam… Bunları gideceğiniz her yere taşımanız için bir beslenme çantası gerekli. Bu noktada bebekler için özel olarak geliştirilen alıştırma çantaları ideal tercih olacaktır.  Bu çantalar ile hazırladığınız besinleri hem  taze tutabilir hem de gittiğiniz her yere yanınızda götürebilirsiniz. Her annenin vazgeçilmezi olan bebek çantaları ile atıştırmalıkları yanınızda taşımanız çok kolay.

Bu ürünleri seçerken de ürünün su geçirmez bir dış kumaşının olmasına özen gösterin ki çantanın içinde küçük sürprizlerle karşılaşmayın. Ürünün iç astarının da saklamaya uygun olması gerekir. Makinede de yıkanmasına lütfen özen gösterin. Çok amaçlı çantalar, atıştırmalıklar ve diğer küçük şeyler için idealdir. Meyve, krakerler ve çok daha fazlası için mükemmeldir. Su geçirmez dış kumaş ve gıdaya uygun ve sızdırmaz astara sahip çantalar çok kullanışlıdır.

Atıştırma çantalarını kategorimizden  detaylı şekilde inceleyip satış noktalarımızdan sahip olabilirsiniz. 

Diğer Makaleler