Sling Kullanmanın Faydaları Nelerdir?

Sling Kullanmanın Faydaları Nelerdir?

Yeni doğan bebeğiniz, sizden ayrı bir varlık olduğunun farkında olmaz. Dolayısıyla sürekli sizinle temas etmek ister ve işler istediği gibi gitmediğinde huzursuz olur. Bu onu mutsuz ettiği gibi sizin de hareketlerinizi kısıtlar. Annelerin de en büyük hatası “kucağa alışır” düşüncesiyle bebeğiyle yeteri kadar kucaklaşmamaktır. Halbuki yeni doğan bir bebeğin tek istediği güvende hissetmektir. Hal böyle olunca çok eski bir yöntem olarak rafa kaldırılan ancak son yıllarda sling adı altında tekrar gündeme gelen bebeği vücuda bağlama yöntemleri annelerin gözdesi haline geldi. Oldukça basit görünümlü bu yöntemin hem anne hem de bebek için faydaları saymakla bitmiyor.

● Bilinen en güzel faydası bebeğinizle ten teması kurmanızdan ötürü bebeğinizin kendini daha güvende hissetmesidir.
● Bebeğiniz yeni doğduğu dünyanın ritmine daha kolay uyum sağlar.
● Güvende ve huzurlu hisseden bebeklerin gaz ve kolik gibi problemleri yaşama ihtimali düşüktür.
● Elleri serbest olan anne, evdeki işlerini bebeği kucağında olmasına rağmen kolaylıkla yapabilir.
● Bebeğinizi uyutmak ve emzirmek için ideal bir ortam oluşturur.
● Hafif olması ve az yer kaplaması sebebiyle her yere yanınızda götürebilirsiniz
● Ekonomik olduğu için ulaşılması kolaydır.
● Annenin sosyal çevresine adapte olmasında büyük destekçidir. Sosyalleşen bir annenin bebeğinin de gözlem gücü, algısı ve dil gelişimi de olum etkilenir. 
● Sling kullanan anneler bebeğiyle birlikte birçok fiziksel aktiviteyi de yapabildiği için doğum kilolarını vermek için bebeğiyle birlikte rahatlıkla yürüyüşe çıkabilir.
● Temizliği kolaydır ve çamaşır makinasında yıkanabilir. 

Sizin ve bebeğinizin en rahat olduğu pozisyonu bularak rahat etmenizi sağlayacak olan Yan Taşımayı kategorimizden  detaylı olarak inceleyip satış noktalarımızdan sahip olabilirsiniz.  

Diğer Makaleler