Hamilelik Döneminde Uyku Kalitesini Artırmanın Yolları?

Hamilelik Döneminde Uyku Kalitesini Artırmanın Yolları?

Anne olacak olma heyecanı, hormonal dengesizlikler, fiziksel değişimler, bulantılar ve baş dönmeleri, aniden giren kramplar ve daha birçok etken hamilelikte uykusuz günlerin habercisidir. Bazı hamileler uyku problemi yaşamazken bazıları ise neredeyse tüm hamilelik dönemini halsizlikle ve uyku problemiyle baş ederek geçirir. Hamileliğin ilk 3 ayı bulantı ve kramplardan dolayı uykusuz geçerken doğumun yaklaştığı son 3 ay da hamilelerde uykusuzluk probleminin en yoğun görüldüğü dönemlerdir. Bu dönemleri en kolay şekilde atlatmak için tavsiyelerimize kulak verin. 

Fazla kilolardan kurtulun

Hamile kalmadan önce fazla kilolarınızdan kurtulun ve hamilelik döneminde de dengeli bir beslenme programıyla fazla kilo almaktan kaçının. 

Kafeinden uzak kalın 

Çay, kahve ve kola gibi uyarıcı içeren içecekleri hayatınızdan çıkarın. 

Yemek saatlerine dikkat edin

Akşam yemeğinizi erken saatlerde yedikten sonra yatmadan önce ağır ve rahatsız eden yiyeceklerden uzak durun.

Yorulun 

Gündüzleri egzersizlerinizi ve yürüyüşünüzü ihmal etmeyin. Gün boyu yapacağınız fiziksel aktiviteler gece uykuya dalmanızda etkili olacaktır. 

Uyku ritminizi koruyun

Uyku saatlerinizi düzene koyarak her gün aynı saatte yatağa girin. 

Ortamı hazırlayın

Yatacağınız odanın gürültüden uzak, ferah, ısı ve nem olarak dengelenmiş olmasına dikkat edin. Ayrıca yatmadan önce odanızı havalandırmak uyku kalitenize olumlu etki yapacaktır. 

Yatmadan önce tuvalete gidin

Hamilelikte en büyük sıkıntılardan biri olarak sık idrara çıkma görülür. Yatağa girmeden önce idrarınızı yapın ve yatağa öyle girin. Ayrıca alacağınız ılık bir duş ile vücut ısısını düşürmek size daha rahat bir uyku sağlayacaktır. 

Doğru pozisyonu bulmak için destekleyici ürünlere başvurun  

Tüm bu saydığımız önlemleri aldınız ancak iş yatakta başlıyor. Büyüyen karnınızla yaşamaya başladığınız bu dönemde doğru bir uyku pozisyonu bulmak rahat bir uyku için en çok ihtiyacınız olan şey. Gebeliğinizin belli dönemlerinde belinizi, sırtınızı, göbeğinizi ve hatta vücudun tamamını desteklemeniz gerekebilir. Bu dönemde de hamile destek yastıkları en büyük yardımcınız olarak devreye giriyor. Çeşitli şekil, ebat ve fonksiyonlarda tasarlanan bu yastıklar ile kusuruz bir uyku çekmek hamileler için hayal değil. Hamile yastıklarını kategorimizden detaylı şekilde inceleyip satış noktalarımızdan sahip olabilirsiniz. 


Diğer Makaleler