Hamile Külodunun Faydaları Nelerdir?

Hamile Külodunun Faydaları Nelerdir?

Hamilelik dönemi değişen hormonlar nedeniyle oldukça hassas geçen bir dönemdir. Bu dönemde beslenme alışkanlıklarından uyku düzenine kadar anne adaylarının pek çok şeyde olduğu gibi gibi gardırobunda da değişimlere gitmesi gerekir. Bu değişime iç giyimden başlamak en doğru tercih olacaktır. Konforlu bir hamilelik dönemi geçirmek isteyen annelerin ilk alışverişi ise hamile külodu oluyor. Sıkı ve konfora olumsuz etki edecek kıyafetlerle birlikte artık dantelli çamaşırlara veda zamanı da geliyor. 

Bu dönemde değişen hormonlarla birlikte zaten hassaslaşmış olan sinirler bir de dış etkenlerin sebebiyle daha da gerilir. Bu da hem anne adayına hem de çevresine olumsuz etki eder. Bu olumsuz etkileri en aza indirmek için işe konforunuzdan başlamanız en sağlıklı karar olacaktır. Eşinizin kıyafetlerini giymeye başlamanız zevkli bir alternatif gibi gözükse de hamileler için özel olarak üretilen gebe giyim modellerini tercih etmenizde fayda var. Hamile kıyafetleri bu dönemde hamilelerin en azından rahat hareket etmeleri ve sağlıkları açısından işleri bir tık kolaylaştırıyor.  Bunun için geliştirilen hamile külotları karnı içine alarak annenin anatomisine mükemmel bir uyum sağlar. Ancak hamile külodu seçerken özellikle kumaş türüne dikkat etmek gerekiyor. Yüzde 100 pamuklu ve dikişsiz külotlar annenin konforunu artırdığı gibi bebeğin de rahat etmesini sağlar. Unutmayın sizin rahatlığınız onun rahatlığı demek. Yüzde 100 pamuklu çamaşırlar fazlaca terleyen hamilelerin cildinin hava almasını sağlarken enfeksiyon riskini de en aza düşürür. 

Piyasada birçok markanın lohusa külotları mevcut. Hatta kulan at külotlar bir yandan anneliğe adapte olmaya çalışan bir yandan da bebeğiyle ilgilenmek durumunda olan anneler için çok daha kullanışlı bir alternatif olarak karşımıza çıkıyor. Çoklu paketler halinde satılan kullan at lohusa külotları sayesinde hem konforlu hem de hijyenik bir lohusalık dönemi geçirebilirsiniz. Yıkama derdi olmayan lohusa külodu her annenin çantasında bulunması gereken basit ama hayat kurtaran bir icat. 

Hamile külotlarını kategorimizden  detaylı şekilde inceleyip satış noktalarımızdan sahip olabilirsiniz. 

Diğer Makaleler