Diz Arasına Yastık Koyarak Uyumanın Faydaları

Diz Arasına Yastık Koyarak Uyumanın Faydaları

Kaliteli bir uyku, özellikle hamilelik döneminde en özlem duyulan ihtiyaçlar arasında geliyor. Gebelikle birlikte baş göstermeye başlayan pek çok belirti uykusuzluğa sebep oluyor. Sık sık tuvaletin gelmesi, acıkma hissi, kasıklarda, belde ve vücudun pek çok bölgesinde ortaya çıkan ağrılar uykusuzluğu iyice tetikliyor. Bu noktada uyku rahatlığı için pek çok yönteme başvuruluyor. Diz arasına yastık koyarak uyumak ise bu yöntemler arasında en sık rastlanılanı. Peki, diz arasına yastık koyarak uyumanın ne gibi faydaları oluyor? İşte detaylar…

Omurgaya destek

Boyunda ve sırtta bulunan doğal eğriliklerin uyurken uyurken korunması gerekir. Uyurken istemsizce aldığımız uyku pozisyonları vücudun çeşitli yerlerinde ağrılara sebep olur. Uzmanlar uyku pozisyonunun, iyi bir uyku çekme ve dinlenme üzerinde önemli etkenlerden biri olduğunu savunuyor. Diz arasına yastık koyarak uyumak ise ideal pozisyonun oluşturulmasına imkan tanıyor. Alt bedene destek olarak omurganın ideal yapısını korumasına yardımcı oluyor. Dizler arasındaki yastık; gece boyu bacaklar, diz, bel ve kalçanın yapısını koruyarak hamilelik ağrılarının dinmesine ve özlem duyulan kaliteli uykuya kavuşmaya imkan sağlıyor. 

Kan akışında hızlanma

Dizler arasına yastık koymak aynı zamanda kan akışının gece boyunca devam etmesini sağlayarak vücudun gece boyunca da hareket etmesini sağlıyor. Hamilelerin özellikle son aylarda yoğunlaşan bel ağrılarını gidermelerinde bu yöntem oldukça fazla kullanılmakta. Kan akışındaki bu hızlanma varis sorununa da çözüm oluyor. 

Hamileliğiniz boyunca özellikle bel ağrılarınızı azaltmanıza yardımcı olacak bu yöntemi yalnızca hamileliğinizde değil rahat bir uyku ve omurga sağlığı için hamilelik sonrasında da devam ettirebilirsiniz. Ancak kullanacağınız yastığa dikkat etmenizde fayda var. Yumuşak bir yastıktansa sıkı ve sert bir diz yastığı daha faydalı olacaktır. 

Konforlu bir uyku için ihtiyacınız olan diz yastıklarını kategorimizden detaylı olarak inceleyebilir, satış noktalarımızdan sahip olabilirsiniz.


Diğer Makaleler