Hamile Yastığı Kullanmak Ağrıları Azaltır Mı?

Hamile Yastığı Kullanmak Ağrıları Azaltır Mı?

Hamilelik heyecanlı ve güzel olduğu kadar bir o kadar da stresli bir süreç. Büyümekte olan bebek, annenin pelvik bölgesisin genişlemesine, omurga eğriliğin artmasına ve buna bağlı olarak sinirlerde sıkışmaya neden olmaktadır. Tüm bunların sonucunda ise bel ağrısı, kalça ağrısı, bacaklarda uyuşma, kol ve bacaklarda kuvvet kaybı ve uykusuzluk gibi sorunlar gözlemlenmektedir. Hamilelikte görülen ağrıların çoğu doğumla birlikte ortadan kalkmaktadır. Ancak hamilelik ağrılarını azaltarak daha rahat bir hamilelik geçirmek de mümkün. 

Hamilelik ağrılarını azaltmanın yolları

Bebeğin anne karnında büyümeye başlamasıyla ağırlık merkezi ön tarafa doğru kaymaya başlayacaktır. Bu yüzden başınız ve omuzlarınız dik şekilde öne doğru eğilmeden durmaya özen göstermelisiniz. Otururken ayaklarınız hafif yukarıda olacak şekilde oturmanız belinize binen yükü azaltacaktır. Düzenli olarak yapacağınız egzersizler belinizi güçlendirerek ağrılarınızın azalmasına yardımcı olacaktır. Seçtiğiniz kıyafetlere ve ayakkabılara dikkat edin. Bel bandı bulunan hamilelere özel pantolonlar ve kısa topuklu ayakkabılar ideal tercih olacaktır. Tüm bu detayların yanında hamilelik ağrılarına karşı kullanacağınız destekleyici yastıklar uyurken ve otururken rahat etmenizi ve ağrılarınızın azalmasını sağlayacaktır.

Hamile yastıkları ağrıyı nasıl azaltır?

Hamile yastıkları, büyüyen karnınızın oluşturduğu yatış ve oturuş dengesizliklerini ortadan kaldırmanıza ve ideal pozisyonda rahat bir uyku çekip rahat şekilde oturmanıza yardımcı olacaktır. Gebelikte sırt üstü yatmak bebeğin sırta yaptığı baskı ile ağrılara neden olmaktadır. Bu yüzden uzmanlar hamilelere yan yatmasını önermektedir. Hamile yastıkları vücudun boşta kalan bölgelerini desteklemek için çeşitli şekil ve boyutlarda üretilmektedir. Bu yastıklardan Hamile Bölgesel Destek Yastığı, hem karnı hem de dizleri desteklemektedir. Bir ucu karın altına bir ucu dizlerin arasına gelerek boşlukları doldurmakta, oluşan duruş bozukluğunu gidererek omurgayı desteklemektedir. İdeal sırt, kalça ve bacak hizalaması sunmaktadır. Karnı destekleyen Hamile Destek Minderi, vücudu rahatlatır ve baskıyı azaltır. Dizlerin arasına sıkıştırılarak da kullanılabilen bu hamile minderleri yine ideal sırt, kalça ve bacak hizalaması sunarak şişkinlikleri ve krampları önler.  Hamile Destek Yastıkları ise boyun, bel ve sırtı ergonomik şekli ile destekler. Ağrıları büyük oranda gidererek rahat bir uyku sağlar. 

Hamile yastıklarını kategorimizden detaylı şekilde inceleyip satış noktalarımızdan sahip olabilirsiniz. 

Diğer Makaleler