Hamile Yastıklarının Yapısı Nasıl Olmalı?

Hamile Yastıklarının Yapısı Nasıl Olmalı?

Hamilelik herkesin bildiği gibi zorlu bir süreçtir. Bu 9 aylık maratonda her bir dönemin ayrı ayrı zorlukları vardır. Değişen psikolojik ve fizyolojik durumuna alışmaya çalışan hamileler kendileri için özel olarak üretilen ürünler sayesinde bu zorlu dönemi biraz daha rahat atlatabiliyor. Bu noktada hamile yastıkları zamanı ve gebeliğini daha kaliteli geçirmek isteyen hamileler için oldukça ideal bir çözüm sunuyor. Evdeki herhangi bir yastığın da size destek olabileceğini düşünürsünüz ancak hamile yastıkları hamilelerin ihtiyaçları doğrultusunda özel olarak tasarlanmıştır.  

Bilindiği üzere bu yastıkların tek bir şekle sahip değildir. Yan yatma ve sırt üstü yatmak üzere farklı pozisyonlar yatış rahatlığı sunan bu yastıklar sayesinde konforlu bir hamilelik dönemi hayal değil.  

Gebelikte aylar geçtikçe ve karın büyüdükçe bele uygulanan baskı artar. Bu baskıyı engellemenin tek yolu ise dinlenmekten geçer. Ancak dinlenirken de belin ve karnın doğru bir şekilde desteklenmesi gerekir. Bu durum özellikle oturmayı ve uzanmayı güç hale getirir. 

Yastıklarda öncelikle dikkat etmeniz gereken, sertlik ve yumuşaklıktır. Normalde uyurken tercih ettiğiniz yastık yumuşaklığı nasılsa hamilelik yastığınızı da o yumuşaklıkta tercih edebilirsiniz.

Hamile yastığı seçerken dikkat etmeniz gereken bir diğer önemli husus kumaşıdır. Seçeceğiniz yastığın sizi terletmeyen yapıda pamuklu olmasına önem verin. 

Bu yastıkları beli, karnı ve ya sırtı desteklemek için kullanacağınız için kolayca şekil olan bir yapıda olmasına özen gösterin. 

Hamile yastıkları bilindiği gibi tek bir tiple üretilen ürünler değil. Farklı farklı farklı türleri bulunuyor. Hangisiyle daha rahat edeceğinize inanıyorsanız, onu satın almalısınız.  

Hamilelik dönemini daha konforlu geçirmek için hamile minder ve yastık modellerimizi  kategorimizden detaylı şekilde inceleyip satış noktalarımızdan sahip olabilirsiniz. 

Diğer Makaleler