Hamile Yastığı Kullanmak Sağlıklı Mı?

Hamile Yastığı Kullanmak Sağlıklı Mı?

Hamilelik döneminde gün geçtikçe büyüyen karnınız ile birlikte en doğru yatış ve uyku pozisyonunu bulmak güçleşir. Anne, bu döneme alışmaya çalışırken uyku düzeni de alt üst olur. Anne adaylarının bu dönemi rahat geçirmeleri için uzmanlar tarafından önerilen ergonomik yastık çeşitleri hamilelik döneminin en büyük destekçileridir. Hamile destek yastığı şekli ve dokusu itibariyle annenin vücudunu destekleyerek sağlıklı bir hamilelik geçirmesine yardımcı olur. 

●Annenin ergonomisi düşünülerek tasarlanan beli destekleyen yastıklar sayesinde sırt ve bel bölgesi desteklenerek vücutta oluşan baskı azaltılır.
● Nefes alması kolaylaşan annenin uykuları da düzene girer. Bu da sağlıklı bir gebeliğin altın anahtarıdır.
● Geceleri aniden bacak ve kasıklara giren kramplar hamilelik dönemini kabusa çevirebilir. Hamile destek yastığı ile bu krampları en aza indirmek mümkün.
● Doğru yatış pozisyonunu bulmanız konusunda sizi desteklediği için bacak ve ayaklarda oluşan ödemin önlenmesine de yardımcı olur.
● Doğru pozisyonda uyuyan annenin bebeği daha kolay oksijen alır. Bu da bebeğin gelişimi için son derece önemlidir.
● Hamilelik bitiminde emzirme yastığı olarak da kullanılan hamile destek yastığı aynı zamanda bebeğiniz için de oyun ve koruma yastığına dönüşebilir.
● Hamile yastığı seçiminde dikkat edilecek en önemli konu kendinize ve yatış pozisyonunuza en uygun yastığı bulmaktır. Sağlıklı malzemelerden üretilen hamile destek yastıkları ile  anne, hem gebelik hem de emzirme dönemini konforlu ve sağlıklı bir şekilde geçirir.  

Hamile destek yastıklarını kategorimizden  detaylı şekilde inceleyip satış noktalarımızdan sahip olabilirsiniz. 

Diğer Makaleler