Meyve Sebze Emziği Nasıl Kullanılır?

Meyve Sebze Emziği Nasıl Kullanılır?

Ek gıdaya geçen anne ve bebeklerin hayatına giren beslenme yardımcılarından ilki, meyve sebze emziği oluyor. Yeni tatlarla tanışmaya başlayan bebeğinizin vitamin deposu sebze meyvelerden kolaylıkla faydalanmasına yardımcı olabilecek yapıdaki bu emzik çeşitleri ek gıdaya geçişte oldukça faydalı olacaktır. 

Ön dişlerinin çıkmasıyla birlikte yiyecekleri koparabilme yetisine sahip olan bebekler ellerine meyvenin verilmesi halinde gözden kaçırıldığı anda kopan meyve parçalarının boğazına ya da ciğerlerine kaçma tehlikesiyle karşı karşıyadır. Meyve sebze filesi kullanıldığında bebek, file içerisindeki meyveyi almak için uğraşacak böylelikle çiğnemeyi öğrenecektir. Bu harika ürün bebeğinizin kendi başına yemek yiyebilmesinde ilk adımı atmanıza yardımcı olacaktır. 

Ayrıca küçük bebeğiniz elindeki meyve ya da sebze parçasını yerlere sürüp ağzına götürebilir. Bu da bakterilerin bebeğinizin vücuduna girmesine sebep olur. Bebeğin güvenliği ve sağlığı açısından da büyük önem taşıyan bu bebek emzikleri ek gıdaya geçiş ile birlikte annelerin olmazsa olmazlar listesinde ön sıralardaki yerini almalı. 

Oldukça pratik kullanıma sahip olan meyve filesi aynı zamanda bebeğinizin tutma ve kavrama becerisine de olumlu etki ediyor. Bu dönemde diş çıkaran bebeğiniz eline geçen her şeyi ağzına götürür. Meyve fileleri sayesinde bebeğiniz hem lezzetli meyvelerin tadını çıkarır hem de dişlerini kaşır. 

Bu emzikleri kullanırken içerisine yerleştireceğiniz sebze ve meyvelerin bebeğinizin gelişimine uygun olmasına dikkat edin. Bunun için doktorunuza danışmanızda fayda var. 

Oldukça pratik ürünler olan meyve filelerini kullanmak çok kolay. İçerisine meyve ya da sebzeyi yerleştirdiğiniz ürünü iyice vidalayın ve bebeğinize verin. Zamanla bebeğinizin diş sayısına göre koyduğunuz meyve miktarını artırabilirsiniz. Bebeğinize önceden hazırlanmış meyveler yerine taze dilimlenmiş meyveleri vermeye özen gösterin.

Bebeğiniz meyve emziğindeki meyvesini bitirdiğinde emziği bekletmeden temizleyin. Temizleme işleminde küçük bir fırça ve sabunlu sudan yardım alabilirsiniz. 

Meyve sebze filesini kategorimizden detaylı şekilde inceleyip satış noktalarımızdan sahip olabilirsiniz. 

Diğer Makaleler