Emzik ve Biberonları Steril Tutmanın Pratik Yolları

Emzik ve Biberonları Steril Tutmanın Pratik Yolları

 Biberon temizliği annelerin en dikkat etmesi gereken konuların başında geliyor. İyi temizlenmemiş biberon ve emzikler bakterilerin hızlıca üremesine davetiye çıkarır ve bu durum bebeğin sağlığı açısından büyük bir tehlike arz eder. Bebekler yapısı gereği ufacık bir bakteriye bile karşı koyamayabilir. Emzik ve biberonlar yoluyla bebeğinizin vücuduna giren bakteriler genellikle ishal, kusma ve ateş gibi reaksiyonlarla kendini gösterir. Bu sebeple bebeğin beslenmesi kadar beslenmesine yardımcı olan biberon ve emziklerin hijyenine ekstra önem vermek gerekiyor. Emzik ve biberonları sterilize etmenin çeşitli yolları bulunur. 

Kaynatma: Geleneksel ve en yaygın yöntem emzik ve biberonların kaynatılmasıdır. Bunun için derin bir tencereyi sadece bebeğinizin biberonunu kaynatmak için ayırın. Tencereye suyu koyup kaynattıktan sonra biberonu içine koyun ve ortalama 15 dakika kadar kaynatın. Bir maşa yardımıyla aldığınız biberonu soğuk suya tutup kurumaya bırakın. 

Elektrikli Buhar Sterilizatörleri: Biberonlardaki bakterileri yok etmek için geliştirilmiş elektrikli buhar makineleri yüksek ısıda su baharı uygulayarak biberon ve emziklerin üzerinde bakteri oluşmasını önler.

Mikrodalga Fırında Çalışan Buhar Sterilizatörleri: Bu sterilizatörleri kullanmak için bir mikrodalga fırına ihtiyacınız olacak. Sterilizatörler mikrodalga fırınınızın enerjisini kullanarak suyu buhara çevirir. Böylece emzik, biberon ve beslenme aksesuarlarını temizler eder. 

Emzikler 

Bebeğinizin kullandığı ürünlerin sürekli temiz tutulması gereklidir. Özellikle emzik hijyenine ayrı bir önem verilmelidir. Piyasada birçok emzik çeşidi bulunmakta ancak bebek emzikleri arasında en çok tercih edilen emzik modelleri silikondan üretilmiş olanlarıdır. Silikon emzik modelleri hem daha dayanıklı hem de kolay kirlenmeyen yapıdadır. Pürüzsüz yüzeyi sayesinde kolay temizlenen silikon emzik uçları aynı zamanda kaynatma işlemi ve buhar sterilizatörleri için uygundur. Emzik sterilizasyonu da aynı biberonunki gibidir. Biberon ve emzikleri beraber sterilize edebilirsiniz.

Emzik ve biberon kordonu kullanın 

Emzik veya biberonların yere düşerek kaybolmasının ya da kirlenmesinin önüne geçen emzik ve biberon kordonu, bebeğinizi bakterilere karşı korumamanıza yardımcı olacaktır. Bebeğinizin istediği zaman emziğine ya da biberonuna ulaşmasına imkan veren emzik ve biberon kordonları, annelere büyük fayda sağlayacaktır.

Kimyasallara dikkat! 

Biberon temizliğinde dikkat edilmesi gereken en önemli şey ise, ürüne kimyasal temizleyicilerin temas etmemesidir. Deterjan ya da sıvı sabunlar bebeklerin sağlığını doğrudan etkiler. Bu sebeple kimyasallarla temizlemekten kaçınmalısınız. Bunun yerine doğal ve bitkisel ham madde kullanılarak üretilen biberon temizleyici ürünler kullanabilirsiniz. 

Biberon fırçası 

Bebeğinizin biberonunun besleme işleminden sonra mutlaka temizlenmesi gerekir. Sterilize etme işlemine kadar bekletilen biberonlar eğer kullanım sonrasında hemen temizlenmezse bakterilerin üremesi için uygun ortam oluşturulur. Temizleme esnasında şişenin dibine yetişmek annelerin en zorlandığı anlar arasında geliyor. Bu noktada biberon fırçası elinizin ulaşamadığı yerlere ulaşmanız açısından biberon temizliğinde büyük kolaylık sağlayacaktır. 

Emzik ve biberon kordonlarını kategorimizden  detaylı şekilde inceleyip satış noktalarımızdan sahip olabilirsiniz. 

Diğer Makaleler