Diş Çıkarma Döneminde Kullanılabilecek Fonksiyonel Bebek Ürünleri

Diş Çıkarma Döneminde Kullanılabilecek Fonksiyonel Bebek Ürünleri

Diş çıkarma evresi, hem bebek hem de ebeveynler için en sancılı dönemler arasında geliyor. Bu süreç genellikle 6. aydan itibaren ilk süt dişlerinin çıkması ile başlayıp 2,5-3 yaşına kadar devam edebiliyor. İlk süt dişlerinin çıkması bazı bebeklerde daha erken ya da daha geç olabilir. Halk arasında süt dişlerinin erken çıkması genellikle çürüğe yatkınlık olarak yorumlanır. Ancak süt dişlerinin erken çıkması düşünüldüğü üzere çürük veya farklı problemlere yol açmamaktadır. Burada önemli olan diş bakımına diş çıkarma süreciyle birlikte başlanmasıdır. 

Diş çıkarma belirtileri

Bebeklerde diş çıkarma zamanı gibi diş çıkarma belirtileri de farklılık göstermektedir. Öyle ki dişten dişe de farklılıklar gözlemlenmektedir. Genel olarak diş çıkarma belirtilerini şu şekilde sıralayabiliriz:

● Salyada artış,
● Salya artışına bağlı olarak ağız ve yanaklarda kızarıklar,
● Boğazda salya birikmesiyle meydana gelen öksürük,
● Kulakta kaşıntı,
● Diş etine baskı yapıldığında ağrı hissi,
● Huzursuzluk, ağlama,
● Beslenmede ve uykuda düzensizlikler,
● İştahsızlık,
● Ateş,
● İshal,
● Diş etlerinde parmakla hissedilen ısı artışı,
● Diş etine bastırıldığında beyazlama,
● Çıkacak olan dişin parmakla hissedilmesi,
● Bebeğin D-diş kaşıntısı sebebiyle her şeyi ağzına götürüp ısırmak istemesi,
● Dişin, diş etini aşmasıyla meydana gelen küçük kanamalar.

Diş çıkarma döneminde kullanılabilecek ürünler

Bu dönemde bebeklerde en fazla gözlemlenen özellik, bulduğu şeyleri ağzına götürmek ve ısırmak istemesidir. Başta kendi elleri olmak üzere anne babasının elleri, oyuncakları ve bulduğu her şey onun için bir diş kaşıyıcıdır. Bu dönemde kullanacağınız ürünlerle ve yöntemlerle bebeğinizin diş çıkarma evresini rahat atlatmasını sağlayabilirsiniz. Ürün portföyümüz arasında yer alan Diş Kaşıyıcılı Fular Önlükler ideal tercih olacaktır. %100 pamuk kumaştan üretilen önlükler, bebeğinizin fazla salyaları emerek üzerinin ıslanmasını engelleyecektir. Önlüklerin silikon tırtıklı ucu ise bebeğinize mükemmel bir diş kaşıyıcı olacaktır. Bebeğinizin tutma, kavrama ve keşfetme yeteneklerini geliştirecek olan Diş Kaşıyıcılı Fular Önlükler, diş çıkarma dönemini rahat atlatmanıza yardımcı olacak. Sevimli desen ve renkleri ile bebeğinizin ilgisini çekecek olan önlüklerimizi kategorimizden detaylı şekilde inceleyip satış noktalarımızdan sahip olabilirsiniz. 


Diğer Makaleler